Η ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό αθλητικό προορισμό, ικανό να φιλοξενήσει άμεσα κορυφαίους εγχώριους και μελλοντικά διεθνείς αγώνες.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα που προέκυψε από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΕΓΑΣ, με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα, με τη νέα αντιπεριφερειάρχη στην Π.Ε. Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή.

Η πρόεδρος, συνοδευόμενη από τον Β’ Αντιπρόεδρο Ιάκωβο Πετσούλα, τον συντονιστή της επιτροπής αγώνων δρόμου και βουνού Δημήτρη Χαχάμη και τον συνεργάτη της ομοσπονδίας Γιάννη Κοντονάσιο, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών της πόλης ενόψει των αγώνων που θα φιλοξενήσει η περιοχή, αρχής γενομένης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στις 25 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης.

Από τη συνάντηση έγινε σαφές επίσης ότι η ομοσπονδία προσανατολίζεται στη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα», με δεδομένα τα προβλήματα στατικότητας στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Η κ. Ντιντή ενημερώθηκε και για το Μνημόνιο Συνεργασίας που θα υπογράψει ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια, είδηση που προέκυψε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου από τη συνάντηση της κ. Σακοράφα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα και από την πλευρά της εξέφρασε τη βούλησή της να συνδράμει αποφασιστικά στην υλοποίηση των κοινών δράσεων ομοσπονδίας και Περιφέρειας.

Η κ. Σακοράφα τόνισε ότι πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να στηρίξει την περιοχή των Τρικάλων ως προς τη βελτίωση των υποδομών, την προμήθεια κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση του υπάρχοντος υλικού.

«Η ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων έχει καταγεγραμμένο ιστορικό φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και με τη συνδρομή της Περιφέρειας και της κ. Ντιντή προσωπικά, αλλά και φυσικά του ΣΕΓΑΣ, μπορεί κάλλιστα να επανέλθει στο προσκήνιο ως ιδανικός αθλητικός προορισμός» τόνισε μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.