Την πρωτοφανή κακοκαιρία που χτυπά τη Θεσσαλία και το Δήμο Πύλης, κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πολιτική προστασία του δήμου.

Η συνεχής βροχόπτωση με τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν στην περιοχή και το φούσκωμα των χειμάρρων, κινητοποίησαν άμεσα το μηχανισμό του Δήμου Πύλης, που ήδη βρισκόταν σε επιφυλακή εδώ και τρεις μέρες.

Ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, καθώς και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Ζιάκας συντονίζουν τις εργασίες για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές, που αφήνει πίσω του το πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο.

Τα μηχανήματα προσπαθούν να εμποδίσουν παραπέρα ζημιές, ανοίγοντας και καθαρίζοντας τα ρέματα και τα φρεάτια. Επίσης επί ποδός ήταν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου βοηθώντας τον συντονισμό των επιχειρήσεων, στην παρεμπόδιση της παραπέρα εξάπλωση των ζημιών.

Μεγάλη συμμετοχή σε αυτές τις προσπάθειες το Τεχνικό Τμήμα της ΔΕΥΑΠ με συντονιστή τον Προϊστάμενο κ. Αχιλλέα Μπαλκίζα.

Τις περιοχές που επλήγησαν πιο πολύ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου αμέσως με την εκδήλωση των παραπάνω φαινομένων, πρώτα πέρασε από τους Γόμφους βλέποντας ότι τα μηχανήματα του Δήμου ενεργούσαν αποτελεσματικά στον καθαρισμό των φρεατίων και Ρεμάτων.

Κατόπιν στην Μουριά όπου εκεί γίνονταν προσπάθειες από τα μηχανήματα του Δήμου με τις συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου της Τ.Κ. Μουριάς κ. Δημήτρη Γιαννουλάκου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Ζιάκα ,στην προσπάθεια να μην πλημυρίσει το χωριό.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του ο κ. Μαράβας πέρασε από το Δροσερό, την Πηγή, τη Λυγαριά, τη Φήκη, το Ελευθεροχώρι και τη Φιλύρα, βλέποντας και εκεί την κατάσταση που επικρατεί.

Ο Κώστας Μαράβας δήλωσε… «οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής χτυπάνε από χθες το Δήμο Πύλης. Οι πρωτοφανείς σε όγκο ποσότητες βροχής που πέφτουν στην περιοχή μας, έχουν προκαλέσει φούσκωμα των ποταμών, των χειμάρρων και των ρεμάτων.

Τα μηχανήματα του δήμου από νωρίς το πρωί, παρεμβαίνουν με διανοίξεις ώστε να απελευθερωθεί η ροή του νερού και να μην δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Κάνω έκκληση σε όλους τους δημότες μας να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις όσο εξελίσσεται το φαινόμενο. Οι υπηρεσίες του Δήμου Πύλης είναι δίπλα στους δημότες έτοιμες να παρέμβουν όπου χρειαστεί».