Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων, μεταξύ της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ και κομματικών στελεχών.

Από το ΥπΑΑΤ συμμετείχε ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, οι Υφυπουργοί Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης, οι Γενικοί Γραμματείς Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολλανδικής εταιρείας HVO Internationak Μιλτιάδης Γκουτζούρης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Γιάννης Κουτσονάσιος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και οι Βουλευτές της ΝΔ Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα μέτρα για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί και στα μέτρα που έχουν προγραμματισθεί για το προσεχές διάστημα. \Επίσης ανέφερε τα εξής:

"Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την προσπάθεια που όλοι μαζί έχουμε ξεκινήσει για να αναγεννηθεί αυτός ο τόπος. Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας αποτελεί για όλους μας ένα μεγάλο, ένα εθνικό στοίχημα και με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, εργαζόμαστε όλοι μαζί για να το κερδίσουμε".

Σημείωσε ότι το συνολικό κόστος αποκατάστασης ζημιών και έργων θα ξεπεράσει τα 3 δισ., αφορούν όλο το φάσμα των δράσεων, που θα γίνουν με βάση τη μελέτη της Ολλανδικής εταιρείας HVA International.