Με μια γιορτή αντάξια του παιδαγωγικού ρόλου των δύο μεγάλων συγγραφέων, της Ζωρζ Σαρρή και της Αλκης Ζέη, και με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων εξαιρετικά σημαντικό, ολοκληρώθηκε με το έμπα του φθινοπώρου η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης της Εθνικής Βιβλιοθήκης, που υλοποίησε και φέτος η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Ο τίτλος ήταν «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…» και τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, υλοποιήθηκε σειρά πρωτότυπων και ουσιαστικών δράσεων για παιδιά. η εορταστική εκδήλωση ολοκλήρωσης της Εκστρατείας πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με δράσεις που υλοποίησαν οι κ. Ευτέρπη Παπαγεωργίου Εκπαιδευτικός – Παιδοψυχολόγος και Τζένη Ρώσσιου Βιβλιοθηκονόμος – Παιδαγωγός.

Τη σημασία της δράσης σημείωσε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, πολιτισμού και Αθλητισμού, Μιχάλης Λάππας, αναφερόμενος στη συνέχιση των δράσεων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, με γνώμονα την ενίσχυση της παρουσίας της στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών.