Tην απογοήτευσή της εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλύβιων για τη σημερινή της συνάντηση στο κτίριο της Νομαρχίας. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πλημμυροπαθών Μεγαλοκαλυβιωτών στο κτίριο της Νομαρχίας και έγινε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη.

Ενημερώσαμε τον αντιπεριφερειάρχη για τα αιτήματά μας και μεταφέραμε την δίκαιη αγανάκτηση των πλημμυροπαθών για το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει πάρει ακόμα την οικονομική ενίσχυση, καθώς επίσης και για την μεγάλη καθυστέρηση των αρμόδιων επιτροπών ελέγχου για τις κατοικίες, παρά τις δεσμεύσεις που είχαμε λάβει την προηγούμενη Δευτέρα.

Από τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος αναγνώρισε το δίκιο των αιτημάτων μας, ζητήσαμε να επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας για να μας πουν το λόγο που δεν έχει καταβληθεί η ενίσχυση.

Ο αντιπεριφερειάρχης προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να επικοινωνήσει με τον υφυπουργό ο οποίος δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Κατόπιν μας ενημέρωσε ότι καταγράφηκαν 40 αιτήσεις επαγγελματιών στα Μεγάλα Καλύβια, πράγμα που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και άρχισαν να καταβάλλονται τα ποσά που προβλέπονται σαν πρώτη ενίσχυση. Μας είπε επίσης ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου για τους πλημμυροπαθείς. Επικοινώνησε δε με τον Δήμαρχο κ. Σακκά σχετικά με τις επιτροπές ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι την Τρίτη 3/10 θα υπάρχουν 4 επιτροπές στα Μεγάλα Καλύβια.

Ο αντι-περιφερειάρχης επικοινώνησε επίσης με τους υπουργούς κ.κ Σκρέκα και Παπαστεργίου και τους ενημέρωσε για την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των ενισχύσεων. Οι υπουργοί προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση ρίχνοντας το βάρος στους πλημμυροπαθείς για δήθεν λάθη στο Ε1 και στην απουσία του… ΙΒΑΝ από το TAXIS! Πράγμα που φυσικά δεν ισχύει και το διαπίστωσε ιδίοις όμμασι και ο αντιπεριφερειάρχης.

Η Επιτροπή κατόπιν τούτου αποχώρησε δηλώνοντας την απογοήτευση και την αγανάκτησή της για την αναλγησία της κυβέρνησης και του κράτους που ενώ βρίσκουν λεφτά για να στείλουν όπλα στην Ουκρανία του Ζελένσκι, για τους πλημμυροπαθείς δεν βρίσκουν.

Κατόπιν, μέλη της Επιτροπής κατευθύνθηκαν στις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο κ. Σακκά ζητώντας να δοθούν μερίδες φαγητό σε όλα τα παιδιά των σχολείων και στο Νηπιαγωγείο Μεγάλων Καλυβίων. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να το φροντίσει.

Ενημερώνουμε όλους τους Μεγαλοκαλυβιώτες ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε την πίεση στους αρμόδιους ούτε χιλιοστό.

Όσο θα συνεχίζουν να μας εμπαίζουν και να χρησιμοποιούν έωλες δικαιολογίες εμείς θα πιέζουμε και θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια στους πλημμυροπαθείς.

Και η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ. ΑΝ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.