Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποίησε η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού στο Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και συνειδητοποίησης για το πώς η μουσική επηρεάζει θετικά την ποιότητα ζωής.

Ο κ. Αγαθοκλής Αζέλης, με βάση τις προσωπικές του εμπειρίες ως Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Βιέννης και πρώην Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, αλλά και ως γονέας, ανέδειξε τη σημασία της μουσικής παιδείας στη διαμόρφωση μιας ποιοτικής ζωής.

Ο κ. Δημήτρης Σέμσης, βιολιστής και π. εξάρχων της κρατικής ορχήστρας Αθηνών, προσέφερε σημαντικά παραδείγματα για το πώς η μουσική διαμορφώνει χαρακτήρες και προσωπικότητες.

Μέσω της τεχνολογίας συμμετείχε ο κ. Αθανάσιος Δρίτσας, καρδιολόγος και συνθέτης, ο οποίος προσέφερε την εμπειρία του για το πώς η μουσική επηρεάζει τον τρόπο ζωής.

Ο κ. Χρήστος Λάππας, Ιατρός και πρώην Δήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων, μέλος της λέσχης, διηύθυνε τη συζήτηση, ενώ το κοινό καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του στην αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη, όπως και τους ομιλητές, ο πρόεδρος της λέσχης κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, ενώ παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού, η οποία αναπτύσσει και υλοποιεί σημαντικές δράσεις.

Οι συμμετέχοντες ανέδειξαν την αξία της μουσικής παιδείας στη διαμόρφωση ευτυχισμένων παιδιών, σταθερών οικογενειών, και μιας γεμάτης ποιότητας ζωής.
Ήταν ένα σημαντικό γεγονός το οποίο διεύρυνε τον ορίζοντα και διαμόρφωσε μια εμπειρία αναζήτησης και κατανόησης της θετικής επίδρασης της μουσικής στη ζωή μας.