Οι αναρίθμητες στιγμές έντασης αλλά και συναισθηματικής φόρτισης διέκριναν χθες την κατάθεση μιας 25χρονης σήμερα κοπέλας, η οποία όταν ήταν σε ηλικία 10 χρονών έπεσε θύμα γενετήσιων πράξεων που κατηγορείται ότι τέλεσε σε βάρος της ο δάσκαλός της, ένας 64χρονος σήμερα συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Μαζί του στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ) Λάρισας κάθεται και η 52χρονη μητέρα του κοριτσιού, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στις γενετήσιες πράξεις που φέρεται να τέλεσε ο δάσκαλος.

Η δίκη ξεκίνησε με την 25χρονη να περιγράφει αναλυτικά τα όσα βίωσε ενόσω ήταν μαθήτρια της Ε’ τάξης Δημοτικού Σχολείου σε χωριό των Τρικάλων τον Οκτώβριο του 2007.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το ΜΟΔ Λάρισας με κατά πλειοψηφία απόφαση (6-1) είχε κρίνει ένοχο τον συνταξιούχο δάσκαλο και με οριακή πλειοψηφία επίσης (4-3) είχε κρίνει ένοχη τη μητέρα, ενώ ομόφωνα επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στον συνταξιούχο δάσκαλο και κατά πλειοψηφία (6-2) επέβαλε κάθειρξη 8 ετών στη μητέρα.

Να τονιστεί πως οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η δίκη διακόπηκε χθες για να συνεχιστεί στις 3 Ιουλίου.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)