Από την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρίσκεται το καλάθι των σχολικών με στόχο να συγκρατηθούν οι τιμές των βασικών και απαραίτητων ειδών για ένα μαθητή.

Το καλοκαίρι τελειώνει, πρόσω ολοταχώς για τον αγιασμό οι μικροί μαθητές με τους γονείς τους, ήδη έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση για τα είδη της σχολικής λίστας. Τους φαίνονται, όμως, ακριβά.

Πριν ακόμα οι εκπαιδευτικοί δώσουν την περιβόητη σχολική λίστα, οι μαθητές σπεύδουν να προμηθευτούν την τσάντα, που ανεβάζει το συνολικό κόστος των σχολικών ειδών.

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τις οικογένειες με δύο ή και τρία παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο.

Οι τιμές των σχολικών έχουν μεγάλο εύρος για να ανταποκριθούν σε όλα τα βαλάντια και στις απαιτήσεις.

Ενδεικτικά:

Σχολική τσάντα κοστίζει από 15,90€ έως και 60 €, οι κασετίνες από 0,50€ έως και 14.90€, τα μολύβια 0,10€-0,30€, οι γόμες από 0,09€- 0,75€ , ξύστρες από 0,05€- 1,25€, τα στυλό διαρκείας 0,10€- 1,78€, τετράδια των 50 φύλλων από 29 λεπτά έως 1 ευρώ και 60 λεπτά, χάρακες 0,12€- 3,50€, σετ 10 μαρκαδόρων από 1,00€ έως 5,70€ και μπλοκ ζωγραφικής από μισό ευρώ έως και 3 ευρώ και 20 λεπτά.

Το «καλάθι των σχολικών»: Σε ισχύ από την Τετάρτη μέχρι τις 3 Οκτωβρίου

Πάντως από την ερχόμενη Τετάρτη 30 Αυγούστου, έως και τις 3 Οκτωβρίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρίσκεται το καλάθι των σχολικών.

Στα πρότυπα του καλαθιού του νοικοκυριού, θα περιλαμβάνει σχολικά είδη των οποίων οι τιμές θα παραμένουν συγκρατημένες.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης το καλάθι θα περιέχει:

-Σχολικές τσάντες

-Κασετίνες

-Τετράδια

-Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά

-Χρωματιστούς μαρκαδόρους

-Στυλό

-Γόμες

-Ξύστρες

-Διαβήτες/Χάρακες

Αντίστοιχο καλάθι θα πρέπει να φτιάξουν και οι αλυσίδες παιχνιδιών και ειδών τεχνολογίας που πωλούν και σχολικά είδη, με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά και τα βιβλιοπωλεία.

trikalaenimerosi.gr (Με πληροφορίες από megatv.com)