Στα καθήκοντα τους επέστρεψαν χθες, 14 Τρικαλινοί υγειονομικοί που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, μετά και την έκδοση του ΦΕΚ στις 31/12/2022 με τα μέτρα επιστροφής των υγειονομικών στα Νοσοκομεία.

Θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι το δρόμο για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών άνοιξε το ΣτΕ, το οποίο έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας.

Για δικαίωση των εργαζόμενων έκανε λόγο η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Σταυρούλα Κόσσυβα.

Η κα. Κόσσυβα χαρακτήρισε την απόφαση της αναστολής ως ένα τιμωρητικό μέτρο που επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα και δεν είχε απολύτως κανένα νόημα, κάτι που αποδείχθηκε με την επιστροφή τους στην εργασία τους.

Παράλληλα, στάθηκε και στις σημαντικές ελλείψεις που καταγράφονται σε ιατρικό και σε υγειονομικό προσωπικό, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όσο και στα Κέντρα Υγείας του νομού.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων Υπουργείων, με θέμα τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της Covid-19, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31/12/2023.

tv10.gr