Οι διορισμένοι από την Κυβέρνηση Γενικοί Γραμματείς στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις επιστρέφουν. Οι Γενικοί Γραμματείς θα είναι πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα αναλάβουν το σύνολο της λειτουργίας των συγκεκριμένων μονάδων του κράτους.

Ο θεσμός του διορισμένου Γενικού Γραμματέα είχε καταργηθεί πριν από επτά χρόνια. Τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν έναν ευρύτερο ρόλο είχαν αντικατασταθεί από τους Συντονιστές που προερχόταν από το υπηρεσιακό δυναμικό.

Τώρα το μοντέλο αλλάζει και αυτή ήταν η σημαντικότερη είδηση που ανακοίνωσε από την Άρτα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο ετοιμάζει την σχετική διάταξη με σκοπό μέσα στην ερχόμενη βδομάδα να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή.

«Ετοιμάζουμε διάταξη προκειμένου να υπάρξει τοποθετημένος πολιτικά Γενικός Γραμματέας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ο οποίος θα αναλάβει και την λειτουργία τους. Η θέση του Συντονιστή θα διατηρηθεί και αφορά την υπηρεσιακή λειτουργία. Όλη η λειτουργία της Αποκεντρωμένης θα περάσει σε πολιτικό πρόσωπο, Γενικό Γραμματέα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Βορίδης.

Φιλοδοξία της Κυβέρνησης είναι να καταστήσει λειτουργικές τις Αποκεντρωμένες, οι οποίες πάντως, με το ισχύων καθεστώς έχουν περιορισμένες αρμοδιότητες. Δεν αποκλείεται βέβαια κι αυτό να αλλάξει το προσεχές διάστημα. Απομένει να κατατεθεί η σχετική διάταξη όπου θα αποτυπώνει με ακρίβεια τον ρόλο των νέων πολιτικών προσώπων που όπως φαίνεται θα τοποθετηθούν άμεσα.

epiruspost.gr