Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, μετά τις καταστροφικές συνέπειες από την κακοκαιρία Daniel. 

Στην επιστολή του ο Κ.Μαράβας αναφέρεται στον μεγάλο όγκο νερού που μετέτρεψε την περιοχή σε μια απέραντη λίμνη και στην αναγκαιότητα της δημιουργίας φραγμάτων στα ορεινά, με κυριότερο το φράγμα της Πύλης. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πύλης στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: 

"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Για μία ακόμη φορά η περιοχή μας, ο Δήμος μου, και ολόκληρη  η Θεσσαλία έζησε μία ασύλληπτη καταστροφή. Εκατομμύρια κυβικά νερού έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες στα βουνά και την πεδιάδα της Θεσσαλίας, φέρνοντάς την πολύ κοντά σε αυτό που ήταν πριν εκατομμύρια χρόνια. Δηλαδή… λίμνη.

Όλα αυτά τα χρόνια Δήμοι και Περιφέρεια κάναμε σημαντικά έργα για να θωρακίσουμε τις περιοχές μας. Και όντως σε πολλές περιπτώσεις, τα έργα αυτά περιόρισαν κατά πολύ τις συνέπειες της καταστροφής.

Όμως όσα έργα και να κάνουμε, όσα κανάλια και να καθαρίσουμε, όσα ποτάμια και να εκβαθύνουμε, κανένα τέτοιους είδους έργο δεν μπορεί να κρατήσει τέτοιες ποσότητες νερών.

Τα νερά πρέπει να τα κρατήσουμε στα βουνά, με μικρά και μεγαλύτερα φράγματα, προκειμένου από εκεί, ελεγχόμενα να τα κατευθύνουμε προς τα ποτάμια μας, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Παράλληλα να χρησιμοποιήσουμε τα φράγματά αυτά για παραγωγή ενέργεια, άρδευση, ύδρευση.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη η κουβέντα που χρόνια έχει ανοίξει από τον Δήμο μας και τον Δήμο Τρικκαίων για το φράγμα της Πύλης, ένα φράγμα που θα έλυνε για πάντα  το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης των περιοχών μας, ενώ θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό τα νερά που ορμητικά, λόγω των υψομετρικών διαφορών, οδεύουν μέσω του Πορταϊκού ποταμού στον Πηνειό.

Κύριε Πρωθυπουργέ, αν μέχρι σήμερα -με ευθύνη μας- δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε για την αναγκαιότητα του έργου του φράγματος της Πύλης, ένα ώριμο μελετητικά έργο,  τα όσα ζήσαμε και ζούμε θα πρέπει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας άμεσα στην εξαγγελία και δρομολόγησή του".