Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του άτυχου πιλότου του ελικοπτέρου Α-109 που κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης ανοιχτά της παραλίας Αχλάδι.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούνταν από νωρίς το πρωί με πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικά σκάφη, αλλά και μονάδα υποβρύχιων αποστολών, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Είχε απογειωθεί στις 8 το πρωί από τις Αφίδνες με προορισμό τον Βόλο, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έκανε στάση στο Μαντούδι, από το οποίο απογειώθηκε στις 9. Χάθηκε από τα ραντάρ λίγο πριν από τις 11.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η λειτουργία του ελικοπτέρου ήταν δυσλειτουργική, ενώ αναφέρεται κι ένας θόρυβος από τον κινητήρα. «Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη, θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρίσκονταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή, κανονικά δε θα έπρεπε να απογειωθούν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση.

efsyn.gr