Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, για την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας, συμφωνήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2024 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων δικτύωσης του Κέντρου και σε αυτή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκος Γουγουλάκης η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Δήμητρα Νάτσινα και η νομική σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρο Γυναικών κ. Ελευθερία Τζιουβάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε επικαιροποίηση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων και συζητήθηκαν ζητήματα περαιτέρω συνεργασίας και συνεργειών των δύο φορέων, ως υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην υποδοχή γυναικών θυμάτων βίας.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, εξέφρασε την στήριξη του στο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, η δε αρμόδια Αντιδήμαρχος και η νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου τόνισαν τον σημαντικό ρόλο του Δικηγορικού Συλλόγου και των μαχόμενων δικηγόρων στην προστασία των γυναικών θυμάτων βίας. Επίσης, εκφράστηκε η κοινή βούληση για μελλοντική συνδιοργάνωση εκδήλωσης, με θέμα την έμφυλη βία και στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή έκφραση δέσμευσης για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας προς όφελος όλων των γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφή βίας, δίνοντας σαφές κοινό μήνυμα ότι αποτελούν ισχυρούς συμμάχους στον αγώνα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην πόλη.

Η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων υλοποιείται στα πλαίσια της Ενταγμένης Πράξης «Συνέχιση λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Δήμο Τρικκαίων» με Κωδικό ΟΠΣ 6003288 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το γραφείο Τύπου