Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων των παρευρισκόμενων θα παραμείνει η συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, που δόθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου στο προαύλιο του δημαρχείου στην Πύλη.

Σε μια καθ’ όλα άρτια οργανωμένη εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας στο χαιρετισμό του στάθηκε στο καλλιτεχνικό μέγεθος της φημισμένης μπάντας και στην τιμή που περιποιεί η  παρουσία της στο δήμο, ενώ τόνισε πως η συντονισμένη συνεργασία του Δήμου Πύλης, του Δικτύου Πίνδος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, έφεραν αυτό το μοναδικό γεγονός στην πολιτιστική ιστορία του τόπου.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Πίνδος και Δημάρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου εξήρε τη μοναδικότητα της εκδήλωσης και τον υψηλό συμβολισμό που αποδίδει στην Πύλη η παρουσία της μπάντας, ενώ ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτριος Πανάγος στάθηκε στις πετυχημένες εκδηλώσεις του καλοκαιριού ως αποτέλεσμα συνεργασίας και σύνθεσης. 

Ο μπάντα του Πολεμικού  Ναυτικού ταξίδεψε μουσικά το ενθουσιασμένο κοινό με συνθέσεις Χατζιδάκη, Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Κουγιουμτζή, Σουγιούλ, Λοΐζου, Σπανού, Σαββόπουλου, Κραουνάκη, Νικολόπουλου, Πασχαλίδη, Ζιώγαλα και παραδοσιακών συνθέσεων από Μικρά Ασία & Θράκη.

Τη συναυλία πέραν του Δημάρχου Πύλης παρακολούθησαν,  ο Πρωτοπρεσβύτερος και Αρχιερατικός Επίτροπος πατήρ Δημήτριος Κατσαρός, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Ντίνος Μπάρδας, ο Δήμαρχος Αργιθέας και Πρόεδρος του Δικτύου Πίνδος κος Ανδρέας Στεργίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Τ. Κ. του δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο τέλος της συναυλίας έγινε ανταλλαγή τιμητικών δώρων μεταξύ του Δημάρχου Πύλης και του μαέστρου κου Αντώνη Καραγουδάκη.