Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Τρικάλων αναφέρει τα εξής: 

"Την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες  προσπαθούν να συνέλθουν από τις καταστροφικές πλημμύρες, το ΥΠΑΙΘΑ δίνει την αδιανόητη οδηγία να ξεκινήσουν τηλεκπαίδευση από Δευτέρα.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλίας, μετά τις καταστροφές, έχει μείνει χωρίς εξοπλισμό, χωρίς ίντερνετ,  χωρίς βιβλία ή ακόμα και χωρίς σπίτι, αλλά το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί και προτάσσει την γνωστή επικοινωνιακή φούσκα της τηλεκπαίδευσης για να επιδείξει μία δήθεν επαναφορά της «κανονικότητας». Ακόμη κι αν κάποιοι/ες εκπαιδευτικοί κατάφερναν να συνδεθούν είναι δεδομένο ότι αποκλείονται χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες.

Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα το ΔΣ της ΟΛΜΕ ξεκαθάρισε ότι δε θα δεχτεί σε καμία περίπτωση να προσφύγει το ΥΠΑΙΘΑ σε τηλεκπαίδευση, όπως αναφερόταν σε διάφορα δημοσιεύματα. Ο κ. Κατσαρός δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση καθώς όπως ο ίδιος είπε «θα ήταν ανώφελο». Η ανικανότητα διαχείρισης όμως, κάνει το ΥΠΑΙΘΑ να αναδιπλωθεί και να θεωρεί την τηλεκπαίδευση σε τέτοιες συνθήκες «ωφέλιμη».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΤ υπενθυμίζουμε στους/στις συναδέλφους/ισσες ότι σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων (16-10-21)  η τηλεκπαίδευση πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία. Εφόσον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα σχολεία για οποιοδήποτε λόγο και η υπηρεσία δεν έχει παράσχει τις απαραίτητες συνθήκες και εξοπλισμό, κανείς και καμία δεν υποχρεούται να κάνει τηλεκπαίδευση.

   

Οι ζωές των πλημμυροπαθών συναδέλφων και μαθητών/τριών μας

δεν θα γίνουν αντικείμενα επικοινωνιακής διαχείρισης.

Δεν υπάρχει καμία «κανονικότητα»!

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου για τηλεκπαίδευση!"