Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα το κέντρο της να ασφυκτιά.

Οι αγορές της τελευταίας στιγμής πριν τα Χριστούγεννα στα καταστήματα, αλλά και οι αρκετοί επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη λόγω και του Μύλου των Ξωτικών, έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στους κεντρικούς δρόμους. Τόσο εκείνων της ελεγχόμενης στάθμευσης με αντίτιμο, όσο και εκείνων που προορίζονται για τους μόνιμους κατοίκους. Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι οι οδηγοί, κυρίως άλλων πόλεων όπως προκύπτει από τις πινακίδες των οχημάτων, που έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους είτε στους δρόμους που δεν επιτρέπεται είτε χωρίς να έχουν πληρώσει. Κάτι που έγινε αντιληπτό από την Δημοτική Αστυνομία, η οποία όμως δεν έχει κόψει κλήσεις! Αντιθέτως, έχει αφήσει στο παρμπρίζ των "απρόσεκτων οδηγών", απλώς ένα ενημερωτικό έντυπο για την ελεγχόμενη στάθμευση στα Τρίκαλα. 

 

Και βεβαίως, είναι πολύ ωραία η ευγένεια και η καλοσύνη που δείχνει η Δημοτική Αστυνομία προς τους ανθρώπους που δεν μένουν σε αυτήν την πόλη. Απλώς, θα ήταν ακόμη πιο ωραία να την έδειχνε προς όλους, ανεξαιρέτως. Ξένους και ντόπιους χωρίς διακρίσεις, εφόσον ισχύουν συγκεκριμένοι νόμοι και κανόνες για την λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης. Και όλοι εμείς που ζούμε εδώ αν δεν τους ακολουθήσουμε θα εισπράξουμε μια ωραία κλήση. Μάλιστα, μόλις προχθές λόγω βροχής πολλές από αυτές της Δημοτικής Αστυνομίας τοποθετήθηκαν μέσα σε πλαστικό σακουλάκι προς αποφυγήν παρερμηνειών ως προς την εξόφλησή τους. 

Μέχρι, λοιπόν, να ενημερωθούν σωστά οι επισκέπτες για το ΣΕΣ στα Τρίκαλα από το ενημερωτικό έντυπο, όλοι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι που είμαστε απολύτως εντάξει στις υποχρεώσεις μας -πληρώνοντας το ετήσιο αντίτιμο και έχοντας το απαραίτητο αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ-, όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουμε να καίμε την βενζίνη κάνοντας κύκλους στα τετράγωνα, προκειμένου να βρούμε έστω και μισή θέση στάθμευσης. Και απολύτως λογικό, να παίρνουμε και καμιά κλήση όταν παρκάρουμε παράνομα.    

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr