Στον επανέλεγχο των δηλώσεων κάθε παραγωγού που διαπίστωσε λάθη κατά την προκαταβολή της αποζημίωσής του προχωρά ο ΕΛΓΑ, προκειμένου να εξεταστούν ανά περίπτωση τα λάθη ή οι παραλείψεις που καταγράφηκαν στην πληρωμή των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας.

Χθες, Δευτέρα, τέθηκε σε λειτουργία ειδική γραμμή παραπόνων, μέσω της οποίας οι παραγωγοί θα μπορούν να μεταφέρουν στους αρμοδίους προβλήματα που διαπιστώθηκαν, προκειμένου να επιλυθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στόχος είναι τα παράπονα των πληγέντων να καταγράφονται από εξειδικευμένο προσωπικό και να διαβιβάζονται ηλεκτρονικά για την επίλυσή τους. Να σημειωθεί ότι σε όσους κτηνοτρόφους είχαν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις, καταβλήθηκε το 80% της αποζημίωσης, ενώ σε όσους εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εκτιμήσεων καταβλήθηκε το 50%.

Επίσης, τέλος μπαίνει στην αγωνία των παραγωγών που περιμένουν ακόμη να τους καταβληθούν αποζημιώσεις για το έτος 2022.

Ο ΕΛΓΑ προετοιμάζεται για την εξόφληση των αποζημιώσεων έτους 2022 τις επόμενες ημέρες κι έτσι θα κλείσουν ουσιαστικά οι πληρωμές αποζημιώσεων για όλα τα πορίσματα που ολοκληρώθηκαν σχετικά με τις ζημιές πέρσι.