Από την Τρίτη 20 έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, οι Σπουδαστές της ΙΙΙης Τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού, πραγματοποίησαν επίσκεψη σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ».

Αναλυτικότερα, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, επισκέφθηκαν αρχικά την έδρα του Δ' ΣΣ «ΘΡΑΚΗ», όπου τους υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής του Δ’ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ» Υποστράτηγος Δημήτριος Πετρούλιας και τους έγινε ενημέρωση για το έργο και την αποστολή του Σώματος Στρατού.

Στη συνέχεια από την Τετάρτη 21 μέχρι και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, επισκέφθηκαν τις έδρες της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XII Μ/Κ ΜΠ) «ΕΒΡΟΣ», της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ) «ΑΨΟΣ» και της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI Μ/Κ ΜΠ) «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ», όπου και ενημερώθηκαν για το έργο και τις δραστηριότητες των Σχηματισμών. Επιπρόσθετα, οι Σπουδαστές επισκέφθηκαν το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) αρμάτων στο Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» καθώς και Επιτηρητικά Φυλάκια στην ΠΕ του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ».