Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Lipas Travel διοργανώνουν 5νθήμερη εκδρομή στον Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης (42 χλμ.) και αγώνα 15 χλμ. στις 2 έως τις 6 Νοεμβρίου 2023.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η & 2η  μέρα: (Πέμπτη 2/11 – Παρασκευή  3-11-2023). Αναχώρηση το απόγευμα της Πέμπτης από τα Τρίκαλα στις 18:30 μ.μ. για την Κων/πολη. Διέλευση από Κατερίνη, (στάση Olympus plaza) Θεσσαλονίκη, Μουσθένη (στάση Χρυσανθίδης), Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, φθάνουμε στον συνοριακό σταθμό των Κήπων όπου μετά τον έλεγχο επισκεπτόμαστε τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών, και περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο Τουρκικό έδαφος, στο μεθοριακό σταθμό των Υψάλων. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις  διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, κάνοντας στάση στη περιοχή της Ραιδεστού. Το πρωί φθάνουμε στην Κων/πολη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας.

Θα κατευθυνθούμε στο Μπαλουκλί, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το αγίασμα και τα ψαράκια του γνωστού θρύλου της άλωσης. Στον περίβολο της εκκλησίας επισκεπτόμαστε τους τάφους των Πατριαρχών και των ευεργετών, στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου γράφτηκε και ψάλθηκε για τελευταία φορά πριν την άλωση, ο Ακάθιστος Ύμνος. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Φανάρι, και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συνέχεια θα κάνουμε κρουαζιέρα στο Βόσπορο (προαιρετική). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στο ΤΑΧΙΜ και στον πεζόδρομο του Πέραν (Istiklal Street). Διανυκτέρευση.

3η μέρα: (Σάββατο 4-11-2023). Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Βυζαντινό Ιππόδρομο, εκεί βλέπουμε την Γερμανική Κρήνη, τη στήλη του Θεοδοσίου, την Χάλκινη Στήλη των Δελφών και την  στήλη του Κων/νου του Πορφυρογέννητου.  Επόμενος προορισμός μας το μεγαλούργημα όλων των εποχών «η Αγία Σοφία» που μας καταπλήσσει με την μοναδικότητά της. Μετά επισκεπτόμαστε το υδραγωγείο, ένα από τα σημαντικότερα δημόσια έργα του Ιουστινιανού και εξαίρετο δείγμα βυζαντινής μηχανικής. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την σκεπαστή αγορά, το γνωστό Καπαλί Τσαρσί, με τα 4.000 μαγαζιά όπου μπορούμε να βρούμε υφαντά, ασημικά, κοσμήματα και κάθε είδους αναμνηστικά, μετά τα ψώνια επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. (για όσους συμμετέχουν στον αγώνα κατά την διάρκεια της μέρας θα γίνει και η παραλαβή των νούμερων συμμετοχής).

4η μέρα: (Κυριακή 5-11-2023) ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τον Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση.

 (Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με καράβι στο Βόσπορο).

5η μέρα:  (Δευτέρα 6-11-2023). Τελευταία μέρα της εκδρομής, και  αμέσως  μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω Ραιδεστού (στάση), Μαλγάρων, φθάνουμε στα σύνορα.

Έλεγχος και συνεχίζουμε για Αλεξανδρούπολη (στάση για καφέ-φαγητό), Καβάλα, Μουσθένη (στάση Χρυσανθίδης), Θεσσαλονίκη, Κατερίνη (στάση Olympus plaza), Λάρισα, φθάνουμε το βράδυ στα Τρίκαλα.

                                                                                        ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ !!!             

Η  εκδρομή περιλαμβάνει:

1.-  Μεταφορές από πολυτελή πούλμαν

2.-  Τρεις (3) διανυκτερεύσεις με πρωινό

3.–  Ξενοδοχείο 4* στην πλατεία ΤΑΧΙΜ  

4.-  Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις  σύμφωνα με το πρόγραμμα

5.-  Ξεναγός

6.-  Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

7.-  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1.-    Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

2.-    Είσοδος σε Μουσεία

3.-    Βραδιά διασκέδασης με καράβι στο Βόσπορο

Κόστος εκδρομής:  250,00 € το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου:   + 110,00 €

  • Αλλαγή θέσεων λεωφορείου ανά ημέρα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα:

6932207380 (Λίπας Χρήστος υπευθυνός εκδρομής του ΣΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

και στο Γραφείο Γενικού Τουρισμού ΛΙΠΑΣ TRAVEL – Κονδύλη 18 – Τρίκαλα

Τηλ.: 2431036588 – fax: 2431030168