Tη δυσφορία της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων για τη ματαίωση της συνάντησης με τον συντονιστή των κλιμακίων, επιρρίπτοντας ευθύνες στον δήμαρχο Ν. Σακκά και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

"Με ευθύνη του Δημάρχου Τρικκαίων και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάλων Καλυβίων ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 16/11/2023 ενημέρωση από τον συντονιστή της Δ.Α.Ε.Φ.Κ Τρικκαίων, κ. Αβραμόπουλο, σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε με τα σπίτια που χαρακτηρίστηκαν πράσινα, κίτρινα, κόκκινα.

Στην συνάντηση μας με τον κ. Σακκά η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/11/2023 προγραμματίστηκε αυτή η ενημέρωση και ο κ. Αβραμόπουλος, κατόπιν συνεννόησης με την Δ.Α.Ε.Φ.Κ, μας ενημέρωσε ότι θα έρθει στις 12 η ώρα της Πέμπτης να ενημερώσει τους πλημμυροπαθείς του Χωριού.

Το πρωί της Πέμπτης μάθαμε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου ότι η ενημέρωση δεν θα γίνει. Αμέσως μέλη της Επιτροπής Πλημμυροπαθών πήγαν στο γραφείο του κ. Σακκά για να μάθουν αν αυτό ισχύει και ποιος είναι ο λόγος της ματαίωσης της ενημέρωσης. Ο κ. Σακκάς δικαιολόγησε την ματαίωση της ενημέρωσης με σκοπό «να γίνει κάποια άλλη στιγμή για να υπάρχει περισσότερος χρόνος».

(Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε την διαθεσιμότητά του για μία ακόμα φορά να πραγματοποιήσει την ενημέρωση όπως είχαμε συμφωνήσει).

Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια δικαιολογία και τίποτα παραπάνω. Η ματαίωση της ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάλων Καλυβίων μας προβληματίζει ιδιαίτερα και μας δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα που είχε.

Μήπως έγινε για να πλήξει την Επιτροπή Πλημμυροπαθών η οποία πιέζει διαρκώς προς όλες τις κατευθύνσεις για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των πλημμυροπαθών και όλου του χωριού μας; Δυστυχώς λυπηρή ήταν η στάση και τα λεγόμενα του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου όταν καλέστηκε από τους συγκεντρωμένους Μεγαλοκαλυβιώτες να απαντήσει αν έχει σχέση με την ματαίωση της ενημέρωσης.

Η απάντησή του ήταν «δεν σας βλέπω καθόλου, δεν σας καταλαβαίνω καθόλου»! Πραγματικά ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα προς συγχωριανούς που θέλουν να βοηθήσουν; Ποιος επωφελείται από τέτοιες διχαστικές καταστάσεις που θυμίζουν μαύρες εποχές; Αυτή η καταστροφή που μας πήρε και μας σήκωσε δεν κοίταξε κομματικές αποχρώσεις των κατοίκων για να επιλέξει ποιανού περιουσία θα ισοπεδώσει!

Οι ζωές όλων μας έχουν αλλάξει για αυτό πρέπει να μαστε ενωμένοι και δεμένοι σαν μια γροθιά για το καλό του χωριού μας!!!! Αυτοί που μας πνίξανε και δεν θέλουν ν αναλάβουν καμία ευθύνη μάλλον τρίβουν τα χέρια τους γιατί ξέρουν ότι ο διχασμός βολεύει για να μαστε σκορπισμένοι και μιζεριασμένοι και να υποταχθούμε στα ψίχουλα που μας τάζουνε.

Καλούμε όλους τους πλημμυροπαθείς του χωριού να παραμείνουν συσπειρωμένοι και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά μας. Το χωριό μας από την πρώτη στιγμή έδειξε την δύναμή του, αυτό ας μην το χαρίσουμε σε κανέναν. Επίσης δηλώνουμε ότι θα πάρουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πλημμυροπαθών πάνω στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα, κόκκινα και θα συνεχίζουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση μέσα από τον Σύλλογο Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων".