Έντονη ανησυχία επικρατεί στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων λόγω της επόμενης φάσης προσλήψεων 2.700 αναπληρωτών στις αρχές Νοεμβρίου για τα δημόσια σχολεία. Και αυτό, γιατί τα ιδιωτικά σχολεία «χάνουν» εκπαιδευτικούς που επιλέγουν δημόσιο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή (Απόστολος Λακασάς), οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων τρέμουν την επόμενη φάση προσλήψεων 2.700 αναπληρωτών στις αρχές Νοεμβρίου για να καλύψουν θέσεις σε δημόσια σχολεία. Και αυτό διότι, καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται μετά την έναρξη του σχολικού έτους, τα ιδιωτικά σχολεία «χάνουν» πολλούς εκπαιδευτικούς που επιλέγουν δημόσιο.

Μάλιστα, ελάχιστοι πλέον δάσκαλοι –περί τους 150– έχουν μείνει στην επετηρίδα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) έστειλε επιστολή με προτάσεις για το θέμα στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το υπουργείο αναμένεται να προωθήσει ρύθμιση για να αντιμετωπισθούν τα τυχόν κενά που θα προκύψουν στα ιδιωτικά σχολεία από την επόμενη φάση προσλήψεων.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο ετοιμάζει σχέδιο για καταγραφή των κενών στα σχολεία με ψηφιοποιημένο τρόπο, ώστε όσοι πρόκειται να προσληφθούν να το γνωρίζουν πολύ νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου και να ενημερώνουν εγκαίρως το ιδιωτικό σχολείο ότι θα αποχωρήσουν. Το σχέδιο θα εφαρμοσθεί από την επόμενη σχολική χρονιά 2024-2025.

Το υπουργείο εξετάζει επίσης στην περίπτωση που παρουσιαστούν κενά σε δασκάλους σε ιδιωτικά σχολεία μετά την ανακοίνωση της τρίτης φάσης των προσλήψεων, να επιτρέψει στα σχολεία –όπως ίσχυε παλαιότερα– να καλύψουν τις θέσεις με άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών.

kosmoslarissa.gr