Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, η 5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Πρόκειται για μια διοργάνωση παιδαγωγικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και μέσω αυτής το αρχαίο στάδιο ξαναζωντανεύει, εμπνέει και διαπαιδαγωγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι η αρχαία πόλη, ζει μια δεύτερη ζωή στο παρόν.

«Ευανάγνωστη και παιδευτική», η Αρχαία Μεσσήνη είναι για τους επισκέπτες μια πραγματική αποκάλυψη. Μια αρχαία πόλη που ζει μια δεύτερη ζωή στο παρόν.

Στην πρώτη ημέρα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Δ΄- Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού, 22 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα και, σε συνδυασμό με το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, ο αρχαιολογικός χώρος πλημμύρισε από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Πέτρος Θέμελης.

Την έναρξη της δεύτερης ημέρας των αγώνων στους οποίους συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα, κήρυξε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. Στον εναρκτήριο λόγο του σημείωσε ότι είναι εξέχουσας σημασίας η διοργάνωση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, διότι οι νέοι που αγωνίζονται στο Στάδιο έρχονται σε επαφή με την ιστορία, γνωρίζουν τον χώρο, η περιοχή αποκτά νεανικό τουρισμό και γίνεται ευρύτερα γνωστή.

Οι μαθητές αγωνίστηκαν στο ακόντιο, σε αγώνες δρόμου (ενός και δύο σταδίων) , ρίψη λίθου και μήκος άνευ φοράς. Στα παραπάνω αγωνίσματα συμμετείχαν και 35 μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τον τρόπο διεξαγωγής τους στην αρχαία Ελλάδα, αποκομίζοντας μια μοναδική εμπειρία.

Μάλιστα, τέσσερεις εξ’ αυτών διακρίθηκαν κερδίζοντας μετάλλια. Πρόκειται για τους Τασιούλα Βασιλική (χρυσό στο ακόντιο), Μουσταφαλάρι Ευαγγελία (χάλκινο στα ακόντιο), Ανδρέου Χρήστος (χρυσό στα δύο στάδια) και Λελάι Μάριος (αργυρό στα δύο στάδια). Αρκετοί άλλοι μαθητές έλαβαν καλές θέσεις στους αγώνες, επιβεβαιώνοντας την αθλητική παράδοση της περιοχής μας.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει όλους τους μαθητές για την προσπάθειά τους και ιδιαίτερα τους διακριθέντες , που τίμησαν το σχολείο μας. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Τρικκαίων και ιδιαίτερα τον κ. Λάππα Μιχαήλ, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων που με τη συμπαράστασή του βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.