Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων των Δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Τρικκαίων. 

Από τις 152 συνολικά κάλπες που στήθηκαν στα εκλογικά τμήματα στην πόλη και στα χωριά του Δήμου, αναδείχθηκε ο νέος Δήμαρχος, Νίκος Σακκάς, επικεφαλής του συνδυασμού "Επανεκκίνηση 3". Το ποσοστό του 60,74% από τις 22.844 ψήφους έδωσε την ξεκάθαρη πρωτιά στην νυν Δημοτική Αρχή, που θα συνεχίσει για πέντε ακόμη χρόνια να κρατά το τιμόνι της διοίκησης της πόλης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού που θα κάθονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα είναι 24. Αυτές είναι οι έδρες που καταλαμβάνει η "Επανεκκίνηση", από τις 39 του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Εννέα (9) έδρες κέρδισε ο Γιώργος Ηλιάδης, επικεφαλής του συνδυασμού "Τρίκαλα, Τόπος για να ζούμε", συγκεντρώνοντας το ποσοστό του 22,08% από τις 8.304 ψήφους που έλαβε. 

Με έξι (6) δημοτικούς συμβούλους θα εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο η "Λαϊκή Συσπείρωση", του Γιώργου Καΐκη που έλαβε 5.402 ψήφους συγκεντρώνοντας το ποσοστό του 14,36%. 

Στην τέταρτη θέση της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται ο Σπήλιος Τσιγάρας, επικεφαλής του συνδυασμού "Πρώτα οι Πολίτες", που πήρε 1.061 ψήφους και ποσοστό 2,82%, που τον αφήνει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. 

trikalaenimerosi.gr