Ο Δήμος Μετεώρων σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Διάβας κ. Φώτη Αλέκου προχώρησε στην ολοκλήρωση των εργασιών κοπής επικίνδυνων κλαδιών από τον χώρο της παιδικής χαράς και πλατείας στην τοπική κοινότητα Διάβας.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε, με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών και των επισκεπτών που απολαμβάνουν τον χώρο αυτόν.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου "η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών είναι πάντα στο επίκεντρο των δράσεων μας, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των συμπολιτών, ιδιαίτερα των παιδιών μας. Η παιδική χαρά αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χώρους συνάντησης και παιχνιδιού για τους νέους της περιοχής μας, και είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι ο χώρος αυτός παραμένει ασφαλής .

Ο Δήμος Μετεώρων διενήργησε λεπτομερείς επιθεωρήσεις του περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας και επισημαίνοντας τα επικίνδυνα κλαδιά που μπορούσαν να προκαλέσουν κινδύνους για τους χρήστες του χώρου.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μια συντονισμένη και ασφαλή διαδικασία κοπής, διασφαλίζοντας ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για την περιοχή και το κοντινό περιβάλλον, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν και σε άλλες κοινότητες όπου χρειάστηκε και φυσικά και στο μέλλον όπου χρειαστεί".