Η υποψήφιότητά μου δεν έρχεται για να συνεχίσει.

Έρχεται για να ανατρέψει, να δημιουργήσει, να σχεδιάσει, να συμβάλλει για τη Θεσσαλία που αξίζει στους κατοίκους της, τονίζει στη δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαθανασίου, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Τρικάλων με τον συνδυασμό "Πρωτοβουλία", με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας τον Δημήτρη Κουρέτα. 

Ο αγώνας για τον τόπο μας την Θεσσαλία και την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τα Τρίκαλα, είναι μπροστά μας. Δεν θα είναι ένας αγώνας μοναχικός, αλλά μια προσπάθεια συλλογική, δυναμική, ακτιβίστικη και ταυτόχρονα δημιουργική. θα αναδεικνύει τα προβλήματα, αλλά και τις προτάσεις που θα τα λύνουν. Ήρθε η ώρα που πολλοί μαζί, με μπροστάρη τον Δημήτρη Κουρέτα παίρνουμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για να εργαστούμε για μια Θεσσαλία που να αξίζει στους κόπους και στις προσδοκίες των κατοίκων της. 

Ο Δημήτρης Παπαθανασίου, γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1966. Αποφοίτησε το 1984 από το 1ο Λύκειο Τρικάλων και το 1989 από την Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ από το 1990 ασκεί μάχιμη δικηγορία στα Τρίκαλα. 

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2007, το 2012 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του. Το 2020 εντάχθηκε οργανωτικά στο ΜέΡΑ25 όπου και εκλέχθηκε μέλος της Κ.Ε. του, ενώ στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές ήταν πλειοψηφών υποψήφιος βουλευτής του στην Π.Ε. Τρικάλων. 

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" ήταν υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Τρικκαίων στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και του 2014. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Τρικάλων από το 2010 μέχρι το 2019.