Το νέο ΕΣΠΑ των επομένων ετών αποτελεί το βασικό αντικείμενο προγραμματισμού του Δήμου Τρικκαίων. Το «Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021-2027» («ΕΣΠΑ 2021-2027»), όπως ονομάζεται, ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς, με αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Στόχος, η ορθή και επιμελημένη προεργασία για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με βάση τις ανάγκες και τους στόχους του Δήμου μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ως «εφόδιο» για τον Δήμο των επομένων ετών.

Η εισήγηση του κ. Σακκά αφορούσε στην ανάγκη προετοιμασίας των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, στη βάση των κατευθύνσεων από την πλευρά των αντιδημάρχων, στο πλαίσιο των γενικών αξόνων παρέμβασης.

Στη σύσκεψη  συζητήθηκαν τα υπάρχοντα δεδομένα από άποψη διαθέσιμων πόρων, όπως αυτοί κατανέμονται σε άξονες στα τομεακά και το περιφερειακό προγράμματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ε.Ε. εστιάζει σε 8 βασικούς άξονες κατευθύνσεων, όπως «πράσινος» τομέα», ψηφιακός τομέας, κοινωνικός τομέας, κοινωνία των πολιτών κ.α.). Κάθε άξονας υποδιαιρείται σε συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που αξιοποιούνται από τον Δήμο Τρικκαίων. 

Μετά τη σύσκεψη και τις κατευθύνσεις που δόθηκαν, ακολουθεί συγκεριμενοποίηση των ενεργειών, προκειμένου ο Δήμος Τρικκαίων να αξιοποιήσει εκ νέου τις χρηματοδοτικές εισροές από το νέο ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι αντιδήμαρχοι Σοφία Αλεστά, Δήμητρα Νάτσινα, Τάκης Παζαΐτης, Παναγιώτης Ντιντής, Μιχάλης Λάππας, Γιώργος Καταβούτας, ο γεγνικός γραμματέας κ. Θωμάς Παπασίκας, οι διευθύντριες των Δ/νσεωνΕργων και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Θεοδ. Σαργιώτη και Στ. Πελίγκου, ο προϊστάμενος του αυτοτελούς τμήματος «Εξυπνης Πόλης» κ. Σωτ. Παιάνας και στελέχη των υπηρεσιών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων