Ακόμη ένα σημαντικό έργο για τους κατοίκους ξεκίνησε ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για αναπλάσεις στην οδό Πύλης, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό μέχρι λίγο πριν τη διασταύρωση με τον περιφερειακό. Το έργο αφορά σε δημιουργία ασφαλών συνθηκών για πεζούς και οχήματα, αφού σε μήκος περίπου 1.100 μ.

– καθίσταται πιο ασφαλής η κίνηση οχημάτων
– δημιουργούνται πεζοδρόμια μεταβλητού πλάτους 2 – 3 μ.
– διαμορφώνονται ράμπες στις διασταυρώσεις, για την ανεμπόδιστη κίνηση πεζών και ΑμεΑ.
– τοποθετείται νέος φωτισμός, όπου έχει προβλεφθεί.

Παράλληλα, η παρέμβαση προβλέπει πως
– τα φωτιστικά θα είναι τύπου LED, με δυνατότητα απομακρυσμένου κεντρικού ελέγχου
– οι έγχρωμες πλάκες για το πεζοδρόμιο θα είναι και αντιολισθητικές
– τα δέντρα προφυλάσσονται με τοποθέτηση ειδικών σχαρών
– τοποθετούνται μικροί στύλοι για την αποφυγή εισόδου οχημάτων σε πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο.

Το έργο έχει τον τίτλο «Παρεμβάσεις βελτίωσης δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων – Υποέργο 3 «Αστικές αναπλάσεις στην πόλη των Τρικάλων» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 1.800.000 €. Μετά τον διαγωνισμό το έργο ανέλαβε η εταιρεία ΗΡΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός δημοσιεύτηκε πριν έναν σχεδόν χρόνο στις 17 Φεβρουαρίου 2023, ο ανάδοχος υπέγραψε τη σύβαση με τον Δήμαρχο Νίκο Σακκά στις 29 Αυγούστου 2023 και την 1η Φεβρουαρίου 2024 ξεκίνησαν οι εργασίες.
Η συνέχεια του έργου αφορά στην οδό Καρδίτσης, από το ύψος του Εργοστασίου Γάλακτος μέχρι τον κυκλικό κόμβο της διασταύρωσης με την περιφερειακή οδό Τρικάλων Άρτας. Οι εργασίες στην περιοχή αυτή θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.


Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας με το έργο δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια οδηγών και κυρίως των πεζών στην περιοχή, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης από την Πύλη και τα ορεινά, με την αυξημένη πλέον κυκλοφορία.

Από το γραφείο Τύπου