Με μια σκληρή ανακοίνωση η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα πήρε θέση για όσα συνέβησαν το τελευταίο διήμερο κάνοντας λόγο για εκβιασμό από την πλευρά παικτών στο θέμα των πληρωμών και τους χαρακτηρίζει ανάξιους να φορούν την φανέλα της ομάδας

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει όλους τους τρικαλινούς φιλάθλους και να θέσει στην κρίση τους όσα εξόχως θλιβερά και πρωτοφανή έλαβαν χώρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα τις τελευταίες ημέρες. Εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες γνωστοποιήθηκε στους ποδοσφαιριστές, ότι την Μεγάλη Πέμπτη έχουν προγραμματίσει και θα πραγματοποιηθούν πληρωμές ενός μισθού του συνόλου του ποδοσφαιρικού τμήματος, χωρίς οιοσδήποτε εξ αυτών να διατυπώσει ή να εκφράσει διαφωνία ή αντίρρηση.

Η δέσμευση αυτή της διοίκησης για πληρωμές προ του Πάσχα είχε δοθεί προς αυτούς και κατά τα τέλη Μαρτίου, όταν επίσης είχαν πραγματοποιηθεί πληρωμές. Αιφνιδίως στην χθεσινή προπόνηση και πριν από την έναρξη αυτής τέθηκε προς τον Γενικό Αρχηγό, κ. Ζήση Κατσιαντώνη, αίτημα εκ μέρους των ποδοσφαιριστών οι πληρωμές αυτές να γίνουν την Μεγάλη Τρίτη, άλλως διεμήνυσαν και απείλησαν, ότι θα δηλώσουν αποχή από την προπόνηση, όπερ και τελικώς έπραξαν, καθότι τους μεταφέρθηκε ότι ο προγραμματισμός του σωματείου δεν μπορούσε να ανατραπεί εκβιαστικά και αναίτια. Συνεπεία των ανωτέρω και παρά τις νουθεσίες του προπονητή, του διευθυντή του τμήματος, κ. Καρακούση, και των λοιπών παρισταμένων ενέμειναν στον εκβιασμό και έθεσαν εαυτούς εκτός των υποχρεώσεων της ομάδας, αδιαφορώντας για την ιστορία της, την οποία εξευτέλισαν, επιδεικνύοντας τουλάχιστον ασέβεια και ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι των μελών της διοίκησης. Μια λέξη μόνο τους ταιριάζει.

Ντροπή τους.

Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου μέχρι σήμερα ο ερασιτέχνης πλήρωσε υποχρεώσεις, που δεν του αναλογούσαν, πολύ περισσότερες από αυτές για τις οποίες δεσμεύτηκε. Πλέον τούτου δεν υπήρξε ούτε μια φορά, που η διοίκηση του ερασιτέχνη αθέτησε οιαδήποτε δέσμευσή της για πληρωμές.

Προκαλούμε οιονδήποτε εκ των ποδοσφαιριστών να βγει δημόσια και να δηλώσει ή να βεβαιώσει το αντίθετο. Ο ωμός εκβιασμός ή μας πληρώνετε όποτε εμείς θέλουμε ή αλλιώς απέχουμε δείχνει όχι μόνο έλλειψη ποδοσφαιρικού ήθους και αξιοπρέπειας αλλά επιπλέον χαρακτηρίζει και αυτούς που τον επιχείρησαν.

Η διοίκηση του σωματείου δηλώνει ότι ούτε εκβιάζεται ούτε φοβάται να αντιπαρατεθεί με οποιονδήποτε αναφορικά με το ζήτημα. Τα μέλη της έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια, ποιοι είναι και τι έχουν προσφέρει για τον ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ και δεν έχουν ανάγκη ούτε προβολής ούτε επαίνων. Διερωτώμεθα όμως, αν αυτοί που προέβησαν στην παραπάνω ασέβεια, με καινοφανή συνδικαλιστική νοοτροπία και χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού, έχουν στοιχειωδώς ασκήσει την αυτοκριτική τους, για την εικόνα που έκαστος εξ αυτών είχε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και τα αποτελέσματα που είχαν. Η αξίωση για επαγγελματισμό και συνέπεια είναι έννοια αμφίπλευρη. Δεν νοείται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να αξιώνουμε μόνο δικαιώματα και να παραβλέπουμε τις υποχρεώσεις μας.

Εκφράζουμε δημόσια την δυσαρέσκεια, την απογοήτευση και την λύπη μας, για τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές, οι οποίες πρώτα και πάνω από όλα προσβάλλουν την ιστορία του συλλόγου. Όλοι κρίνονται. Και επειδή το σωματείο είναι υπεράνω όλων, ποδοσφαιριστών και διοικούντων, να γνωρίζουν καλά αυτοί που με τις πράξεις τους δεν το σεβάστηκαν και αμαύρωσαν την ιστορία του, ότι ο ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ υπήρχε και θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Οι ίδιοι θα καταγραφούν στην ιστορία, ως ανάξιοι να φορούν την φανέλα με τους δύο κύκλους.

Λυπούμαστε περισσότερο για εκείνους, που όντας πλέον μέλη της τρικαλινής κοινωνίας, σύρθηκαν και κρύφθηκαν πίσω από τους πρωτεργάτες και δεν είχαν το σθένος όχι μόνο να αποτρέψουν τον εκβιασμό αλλά πιθανόν και να τον υπέθαλψαν. Ας κριθούν από τους τρικαλινούς φιλάθλους.

Καλή Ανάσταση σε όλους.