Άλλο ένα οδικό πρόβλημα οδεύει προς τη λύση του τις προσεχείς ημέρες και αφορά τη γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι του Δήμου Πύλης. Η γέφυρα που παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία, μετά τις ζημιές που παρατηρήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάστασή της, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως τις επόμενες μέρες η γέφυρα θα παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, γεγονός που θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό την οδό Πύλης, που είναι σήμερα ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τα χωριά δυτικά του νομού, με την πόλη των Τρικάλων.

Για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας , από το Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκα, με επιτόπια επίσκεψή του. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα των εργασιών αποκατάστασης και τόνισε πως στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η πρόταση για βελτιωτικές παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη γέφυρα, ώστε να μην υπάρξουν άλλη φορά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.