Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 13η Γιορτή Κρεμμυδιού στο Παλαιομονάστηρο την Παρασκευή 30 Ιουνίου στην πλατεία του χωριού, που οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Παλαιομοναστήρου σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου και τον Δήμο Πύλης, παρουσία αρκετού κόσμου.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βιβή Πάλλα στάθηκε στην επανεκκίνηση του θεσμού μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας,  ενώ από τη μεριά του ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας εξήρε τη σημασία τής ύπαρξης των συλλόγων και την καθοριστική συμβολή τους στην παραγωγή πολιτισμού.

Τη σκυτάλη πήραν  τα χορευτικά τμήματα, εφηβικό &παιδικό,  του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, υπό την καθοδήγηση της  χοροδιδασκάλισσας κ. Ευαγγελίας Παλλαντζά και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου, εφηβικό, παιδικό& ενηλίκων, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου  κ. Παν. Γκόγκου, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας,.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.  Γεώργιος Τζιορτζιώτης, Μάκης Παπαγεωργίου και Χρήστος  Ζιάκας, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου  κ. Θωμάς Μπουντζιώλης ,οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σωτήρης Αγγέλης, κ. Θεόδωρος Χήρας, κ. Ευάγγελος Κουτής, κ. Έφη Μπλαντζώνη, κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, κ. Περικλής  Μητρονάτσιος  και ο κ. Θεόδωρος Χ. Χήρας.

Είχε προηγηθεί η παρουσία του Δημάρχου στους Εσπερινούς για την εορτή των Αγίων Αναργύρων  στους Ομώνυμους Ιερούς Ναούς στο Λιλή και στο Βαλομάνδρι.

Τον δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ζιάκας και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Αγγέλης.