Στις επάλξεις παραμένει ο Δημήτρης Παπαθανασίου για μια ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Τρικκαίων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μετά την ατελέσφορη προσπάθεια δημιουργίας ενός σχήματος της κεντροαριστεράς που θα κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές με στόχο την κατάκτηση της νίκης. 

Με σημερινή του δήλωση, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής του "Φυσάει κόντρα", γνωστοποιεί το τέλος του εγχειρήματος της αναζήτησης του προσώπου που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου, στο οποίο συμμετείχε ο ίδιος μαζί με τον τέως δήμαρχο Χρήστο Λάππα και τους αντιδημάρχους Σάκη Ξάφο και Ηλία Καραγιώργο. 

Παρ΄όλα αυτά ο Δημήτρης Παπαθανασίου δηλώνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες του, αφού όπως σημειώνει το ό,τι δεν φθάσαμε αμέσως στην "Ιθάκη" μας δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να "ταξιδεύουμε".

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: 

Στους δρόμους της Αριστεράς που περπατάω χρόνια, έμαθα να ενεργώ στο φως της ημέρας. Στους υπόγειους διαδρόμους της εξουσίας πάντα χανόμουν. Οι προσπάθειες μου στο Δήμο Τρικκαίων για μια ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση με προοδευτικό πλαίσιο δράσης και με τους δημοκρατικούς πολίτες στο πλάι μου, θα συνεχισθούν.

Ευχαριστώ τα μέλη της επιτροπής και ιδίως τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Λάππα για τις άοκνες προσπάθειές τους για να πετύχουμε το επιθυμητό για όλους μας αποτέλεσμα. Το ό,τι δεν φθάσαμε αμέσως στην "Ιθάκη"μας δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να "ταξιδεύουμε".