Σε ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αγιάς, Νικόλαος Ντάγκας, σχετικά με το ελεύθερο κάμπινγκ σε παραλίες του Δήμου, αναφέρει τα εξής: 

“Καθαρές παραλίες για όλους..”

Η πρόταση του Δήμου Αγιάς για την καλοκαιρινή σαιζόν είναι 45 χλμ ακτογραμμής με 26 παραλίες!

Οι παραλίες ανήκουν σε όλους χωρίς διακρίσεις.

Όλοι έχουν και πρέπει να έχουν ίδιες, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε αυτόν τον όμορφο τόπο.

Με αυτό το σύνθημα ο Δήμος Αγιάς προσπαθεί να περάσει ένα διττό μήνυμα. Ευαισθητοποίηση ΟΛΩΝ για ένα πιο καθαρό περιβάλλον αλλά και ασφαλής συνύπαρξη.

Στην περιοχή μας, σε κάποια σημεία παρατηρείται έντονα το φαινόμενο μιας άτυπης ιδιωτικοποίησης παραλίων από φίλους κατασκηνωτές.

Κατανοούμε τον εναλλακτικό τρόπο διακοπών που επιλέγουν κάποιοι, αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, προτείνουμε όμως τον αλληλοσεβασμό!

Η προσπάθεια που κάνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς, οι σύλλογοι, οι τοπικές κοινότητες και οι επαγγελματίες της περιοχής για την ανάδειξη, τον εξωραϊσμό αλλά και την αναβάθμιση αυτής της πανέμορφης περιοχής μειώνεται από την εικόνα που δημιουργείται λόγω της παράνομης μαζικής κατασκήνωσης.

Σοβαρό το πρόβλημα συλλογής των απορριμμάτων και κάθε είδους αντικειμένων από τους δεκάδες κατασκηνωτές που δημιουργούν εστίες μόλυνσης στον περιβάλλοντα χώρο, με αποτέλεσμα να κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα των οικογενειών αλλά και των επισκεπτών στους οικισμούς και στις παραλίες.

Πολλές φορές το καθημερινό μπάνιο έχει γίνει πλέον προβληματικό και στις περισσότερες ημέρες του καλοκαιριού αποτρεπτικό ειδικά στην κάθοδο προς τις παραλίες από τα μονοπάτια πρόσβασης.

Προφανής βέβαια και ο φόβος όλων, για τον κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των φωτιών των κατασκηνωτών, σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη πρόσβασης για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Μετά από τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν συμπολίτες μας σε άλλα μέρη της χώρας μας, αλλά και στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Αγιάς μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής, για την ανάδειξη και την αναβάθμιση αυτής της πανέμορφης περιοχής με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια και την υγιεινή, αναγκάζεται άμεσα σε συνεργασία με το Α.Τ.Αγιάς, Τεμπών και Λιμεναρχείο, να προβεί στην απομάκρυνση  της παράνομης κατασκήνωσης.

Στην περιοχή μας υπάρχουν επιλογές από οργανωμένα κάμπινγκ σε αρκετά σημεία.

Θα θέλαμε τον σεβασμό στις προσπάθειές όλων μας για ένα καθαρό και όμορφο τόπο. Τον σεβασμό απέναντι σε όλους τους επισκέπτες– τουρίστες, Έλληνες και ξένους. Και τέλος τον σεβασμό στις οικογένειες που επέλεξαν να ζούν στην περιοχή.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.