Πραγματοποιήθηκαν στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων εκπαιδευτικές δράσεις προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και συγχρόνως έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τελετή αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες, όπου μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί εκκλησιάστηκαν στον ναό του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου για να τιμήσουν τους προστάτες της εκπαίδευσης. Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Μανώλη Κωνσταντίνα, θεολόγο του 5ου Γυμνασίου.

Η κ. Μανώλη αναφέρθηκε κυρίως στο παιδαγωγικό έργο των 3 Ιεραρχών και τόνισε τη σπουδαιότητα και διαχρονικότητα των έργων τους και επικεντρώθηκε στη σημασία των γραμμάτων και της παιδείας στην ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών.

Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν εργασίες που εκπόνησαν για τη ζωή και το έργο των 3 Ιεραρχών. Κατόπιν το σχολείο με μια σεμνή τελετή τίμησε τον κ. Βασίλη Γκούμα, οποίος έχει το κυλικείο του σχολείου και δώρισε στο σχολείο σημαντικό εξοπλισμό.

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας και ευχές για Υγεία, Ευημερία, Πρόοδο και Δημιουργία που απηύθυνε ο κ. Νιανιάς, αντιπρόεδρος του ΣυλλόγοΓονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Τέλος μοιράστηκαν δώρα στους τυχερούς μαθητές/τριες που πέτυχαν το φλουρί.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία καθώς και όλους αυτούς που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι δράσεις και εύχεται «Χρόνια Πολλά με Υγεία, Πρόοδο και Ευημερία»