Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας είχε συνάντηση στο γραφείο του στο Δημαρχείο Πύλης την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θες/λίας-Στ. Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Παππά.

Στην παραπάνω συνάντηση παρόντες ήταν Στελέχη και Διοικητικοί Παράγοντες του Δήμου Πύλης.

Στην συζήτηση που ακολούθησε κατά αρχήν ο κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε για τον ρόλο που διαδραματίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού κυρίως με τον έλεγχο που ασκεί στους Δήμους.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας αφού τους καλωσόρισε ανέφερε ότι θεώρησα καλό να σας καλέσω και να σας ενημερώσω για το Φράγμα της Πύλης και την αναγκαιότητα του έργου, το οποίο θα συμβάλλει κατά πολύ στην Ανάπτυξη της Πύλης εξυπηρετώντας την Άρδευση και Ύδρευση του Ν. Τρικάλων καλύπτοντας πολλά στρέμματα γης.

Τέλος τόνισε ο κ. Μαράβας ότι η Πύλη χωρίς την κατασκευή του παραπάνω έργου θα έχει πτωτική πορεία ζητώντας την βοήθεια των Παραγόντων της Αποκεντρωμένης να συμβάλλουν στην άμεση υλοποίηση του έργου ,πιέζοντας και οι δύο Φορείς την Κυβέρνηση.

Ο κ. Τζανακούλης τόνισε και αυτός με την σειρά του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τα πλέον βασικά η κατασκευή του Φράγματος Πύλης, όπως και Έργο του Αχελώου εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την υλοποίηση των παραπάνω έργων.

Στην συνέχεια ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης κ. Παπάς επισήμανε και αυτός με την σειρά του την άμεση ανάγκη κατασκευής του Έργου του Φράγματος Πύλης, για την Ανάπτυξη της περιοχής και τα οικονομικά οφέλη που θα αποφέρει με τη υλοποίηση του παραπάνω έργου.

Επίσης αναφέρθηκε στο νέο (ΣΔΑΠ) Σχέδιο Διακίνησης Λεκάνης Απορροής όπου πρέπει να ενταχθεί το έργο του Φράγματος της Πύλης.