Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού και του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα κλιμάκιο του στρατού και συγκεκριμένα ο Συνταγματάρχης ( ΜΧ ) κ. Θεοδόσιος Αθανασάς μετέβη στον κεντρικό άξονα Τρικάλων - Άρτας.

Μετά από αυτοψία δύο ημερών αποφασίστηκε η δημιουργία γέφυρας τύπου «Μπέιλι» στον κεντρικό άξονα Τρικάλων - Άρτας και συγκεκριμένα στην θέση «Ποταμιά» Στουρναραίικων εντός των επόμενων ημερών προκειμένου να δοθεί σε κυκλοφορία το οδικό δίκτυο Τρικάλων Άρτας.

Μέχρι ολοκληρώσεως κατασκευής της εν λόγω γέφυρας η κυκλοφορία προσωρινά θα γίνεται μέσω Βλάχας – Σακάτικο – Διάσελο – Στουρναραίϊκα.

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Ξεκίνησε ήδη από το ειδικό κλιμάκιο του δήμου ΠΥΛΗΣ σε οικίες, αλλά και υποδομές της περιοχής, η καταγραφή των ζημιών από την πλημμύρα, που έπληξε περιοχές του δήμου Πύλης.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας τόνισε πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι αποζημιώσεις, να καλύπτουν το 100%, το σύνολο των ζημιών των πληγέντων.

Παράλληλα επισήμανε, πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας στις κοινότητες Παραποτάμου , Δροσερού και Μουριάς .

Από σήμερα συνεργεία των υπηρεσιών του Δήμου ΠΥΛΗΣ, πραγματοποιούνται αυτοψίες στα κτήρια που στεγάζονται τα σχολεία για να διαπιστωθεί αν είναι σε κατάσταση ώστε να λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα, που είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργικότητα της πόλης σε όλους τους τομείς και την καθημερινότητα των πολιτών θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

Συλλογή τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς

Ο Δήμος Πύλης ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, από τις 8.30΄ το πρωί μέχρι τη 1.00΄ το μεσημέρι, θα δέχεται δωρεές και προσφορές για τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας Daniel.

Ειδικότερα, τα είδη που μπορούν οι δημότες να προφέρουν είναι:

∙Βασικά είδη προσωπικής υγιεινής

∙Τρόφιμα μακράς διάρκειας

∙Νερά

∙Χαρτικά

Ως σημεία συλλογής έχουν οριστεί:

Πύλη – Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης

Πηγή – Αίθουσα συνάθροισης κοινού

Φήκη – Δημαρχείο

Ελάτη – Δημαρχείο

Παράλληλα ενημερώνει πως έχει απευθυνθεί σε μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου τροφίμων, με αντίστοιχα αιτήματα συνδρομής.

Δειγματοληψίες στα νερά 

Το ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΝΟΥΡΑΣ σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Πύλης, ενημερώνουν ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληψίες νερού στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Πύλης, με στόχο την εξασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν από το εργαστήριο και την ΔΕΥΑ.