Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων η σημερινή, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022, όπου στην Κοινότητα Φιλύρας και στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 11:00πμ, έλαβε χώρα «2η Γιορτή πρασοτηγανιάς», την οποία συνδιοργάνωσαν με επιτυχία και πολύ μεράκι, Η ΤΚ Φιλύρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριωτών και ο Δ. Πύλης, με την αμέριστη συμπαράσταση αρκετών εθελοντών του χωριού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενα τεράστια, που εξέπληξε ευχάριστα κάθε αισιόδοξη προσδοκία και των ίδιων των διοργανωτών, που είδαν το χωριό τους σήμερα να «βουλιάξει» από κόσμο!!!

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς από την πρόεδρο της Κοινότητας κας Ευαγγελίας Βαμπούλα, τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/ίνο Μαράβα, ο οποίος μάλιστα δημόσα διά μικροφώνου, δεσμεύτηκε για την κατασκευή περίφραξης στο παρκάκι του χωριού και της Αντιπεριφεριάρχη Υγείας κας Δήμητρας Νάτσινα.

Στη συνέχεια τα παιδάκια του χωριού έψαλλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια, ενώ ο Αη Βασίλης, πυ για χάρη τους έφθασε φέτος πιο νωρίς στη Φιλύρα, τους χάρισε ένα τσουβάλι δώρα.

Από την γιορτή φυσικά δεν έλλειψε το κέφι και ο χορός, τον οποίο έσυρε πρώτος ο ιερέας του χωριού π. Απ. Σουλιώτης, ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι επίσημοι καλεσμένοι.

Και επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, του χορού προηγήθηκε φαγητό, με έμφαση στην κρεατοφαγία, σουβλάκια, λουκάνικα και φυσικά η περίφημη «πρασοτηγανιά», περί της οποίας ο λόγος της σημερινής γιορτής, την οποία ο κεντρικός μάγειρας, με κεντρική μαγείρισσα και τους βοηθούς τους, που ανέλαβαν να την ετοιμάσουν, την μαγείρεψαν αριστοτεχνικά, με την κλασική, πατροπαράδοτη συνταγή, κάτι που χρειάστηκε αρκετές ώρες για να «πετύχει και όχι να τύχει», ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό λάτρη της!

Στην «2η Γιορτή Πρασοτηγανιάς», στην Φιλύρα σήμερα, παραβρέθηκαν επίσης και τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερομένων, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. γεώρ. Τζιορτζιώτης, Μ. Παπαγεωργίου, Κ. Ούτρας, οι δημ. σύμβουλοι Χρ. Νάκος, Σωτ. Αγγέλης, Θ. Χήρας, Ν. Μπουρλιός, Ευαγγ. Θέος, ο πρόεδρος του Κηνυγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Θαν. Μανούρας, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Δ. Ιωάννου και ο πρώην δημ. σύμβουλος και νυν τοπικός σύμβουλος κ. Κ. Πλαστήρας, καθώς & ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κ. Μπαλατσούκας.

pylinews.gr