Την Παρασκευή 30/6/2023 και ώρα 19:00 μ.μ. η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας φιλοξενεί για ακόμη μια φορά τον κ. Γιάννη Καλπούζο, που θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο "Καλντερίμι: 99 χρόνια στη Σαλονίκη". Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου.

Στο «Καλντερίμι» συναντούμε ένα πολιτισμικό μωσαϊκό που περιλαμβάνει Εβραίους, Τούρκους, Βούλγαρους, Έλληνες και άλλες φυλές, που συνυπάρχουν σε μια πόλη με συνταρακτική ιστορία. Το βιβλίο καταπιάνεται με θέματα όπως ο εθνικισμός, η ανάγκη να ανήκει κανείς σε μια ομάδα, η φτώχεια, ο πατριωτισμός, ο έρωτας σε ποικίλες εκφάνσεις, η φροντίδα για την οικογένεια, το μίσος, η εκδικητικότητα, η δύναμη των ηθών.

Ο βραβευμένος συγγραφέας θα αναφερθεί στη συγγραφή του νέου του μυθιστορήματος, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ.  Γιάννη Καλπούζο που θα βρίσκεται κοντά μας, καθώς και τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη συνεργασία.