Αρκετά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στo νομό Τρικάλων, καθώς πλημμυρισμένη είναι η περιοχή της Φαρκαδόνας και εκκενώθηκε το Κεραμίδι.

Οι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους κάτοικοι του χωριού μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της Φαρκαδόνας. Το ανάχωμα που συγκρατούσε το νερό έξω από το χωριό έφτασε στα όριά του, η στάθμη των χειμάρρων έφτασε τα 5 μέτρα.

Κλειστή παραμένει  η εθνική οδός Λάρισας – Τρικάλων. «Ούτε στον Ιανό δεν υπήρχαν τέτοιες ποσότητες νερού», περιέγραψαν οι κάτοικοι.

Ολόκληρη η πόλη μέσα στα νερά, όλος ο κάμπος στην περιοχή έχει χαθεί κάτω από τα λασπόνερα. Πολίτες μπαίνουν για πολλοστή φορά στη λευκή βάρκα, για να φτάσουν στους εγκλωβισμένους κατοίκους της Φαρκαδόνας και να μπορέσουν να τους σώσουν.

Δραματικές στιγμές και στα Τρίκαλα

Η περιοχή Μπάρα Τρικάλων, μοιάζει με απέραντη λίμνη, με τους κατοίκους να έχουν βρει καταφύγιο στις ταράτσες και τα μπαλκόνια ενώ δεν έχουν νερό και ρεύμα. Την ίδια στιγμή υπάρχει κίνδυνος για τις επόμενες ώρες αν ανέβει η στάθμη του νερού.

Βουλιάζει στη λάσπη και η περιοχή Πηνειάδα. Η παιδική χαρά του χωριού αλλά και τα κοντέινερ που έμεναν οι σεισμόπληκτοι είναι βυθισμένα στο νερό. Το νερό έχει φτάσει μέχρι την στέγη των σπιτιών. Τεράστιες οι καταστροφές σε σπίτια και υποδομές. Συγκλονιστική είναι η εικόνα με την ελληνική σημαία να «γλυτώνει» από τα λασπόνερα.

Στην Πύλη 

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στον Δήμο Πύλης. 

Πλίθινα σπίτια έχουν πέσει στον Παραπόταμο, ενώ έχουν πέσει οι γέφυρες Ροπωτού, Βροντερού, Στουρναρέικων ενώ σε άμεσο κίνδυνο είναι και η γέφυρα Πύρρας. 

Σε κάθε χωριό υπάρχουν άτομα που έχουν εγκλωβιστεί και καταβάλλονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους με κάθε τρόπο.

Κατολισθητικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Ελάτη όπου και εστάλη μήνυμα του 112. 

Ανυπολόγιστη καταστροφή στον Θεσσαλικό Κάμπο που δέχτηκε για περίπου τρία 24ωρα ακατάπαυστη βροχή: 700 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα στην πόλη της Καρδίτσας, 500 στα Φάρσαλα και 300 στη Χάλκη Λάρισας.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέττα Ζιακοπούλου, ο κάμπος είναι τόσο κορεσμένος που δεν μπορεί πια να απορροφήσει ούτε σταγόνα ενώ οι εικόνες που βλέπουμε θυμίζουν περιοχές που πλήττονται από τυφώνες.

trikalaenimerosi (Mε πληροφορίες από ertnews.gr)