Συνδρομή στις περιοχές που επλήγησαν στην κακοκαιρία Daniel σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που παρέχουν μέσα και προσωπικό, αλλά και χώρο φιλοξενίας στους πολίτες. Παράλληλα, το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» τηρούν ετοιμότητα 2 ωρών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για τις επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Δένδιας στο Χ (πρώην Twitter), ο στρατός έχει διαθέσει ήδη προσωπικό και μέσα όπως και χώρο «φιλοξενίας πολιτών στις εγκαταστάσεις της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε βάρκες του στρατού κατευθύνονται προς τον Παλαμά Καρδίτσας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ενισχύουν σήμερα τη συνδρομή τους, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ @ChiefHNDGS Κωνσταντίνος Φλώρος με ενημέρωσε για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας. Έχουν διατεθεί ήδη προσωπικό και μέσα, όπως και χώρος φιλοξενίας πολιτών στις εγκαταστάσεις της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ενισχύουν σήμερα τη συνδρομή τους, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ενισχύεται το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με πηγές, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε διαταγές και οδηγίες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας για την ενίσχυση του προσωπικού και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΛΑΡΙΣΑΣ

● 4 Φορτωτές Γαιών – Εκσκαφείς Τάφρων (Φ/Τ – Ε/Τ)

● 8 Φορτωτές Γαιών (Φ/Τ)

● 2 Προωθητές Γαιών (Π/Γ)

● 7 Λέμβοι (5 λέμβοι μεταφέρονται στο χ. Παλαμά Καρδίτσας)

● Οχήματα Γενικής Χρήσης

● 1 Λεωφορείο

Σε ετοιμότητα συνδρομής 1 Λόχος Εκτάκτων Αναγκών (71 άτομα του Σχεδίου Ξενοκράτης)

Έχει εγκριθεί και θα τοποθετηθεί γέφυρα Μπέλευ στα Καλά Νερά Βόλου

Έχει γίνει αναγνώριση για τοποθέτηση γεφυρών Μπέλευ στα Στουρναρέικα Τρικάλων και Μουζάκι Καρδίτσας

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου βρίσκονται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

● Το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» τηρούν ετοιμότητα 2 ωρών.

● Το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων τηρείται φορτωμένο επί αρματοφορέων, με τους οδηγούς και χειριστές αυτών να βρίσκονται εντός στρατοπέδων για άμεση εκτέλεση αποστολής, εφόσον απαιτηθεί.

● Το σύνολο των μέσων - μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

protothema.gr