Γράφει ο Δρ. Κώστας ΠατέραςD. Ed., M.Ed., Ph.D.

Οι πολίτες της χώρας μας, που οι άρχοντες τους αντιμετωπίζουν ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπινα όντα, έχουν συνειδητοποίηση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτοπαγιδευμένη στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, που η ίδια ενορχήστρωσε και υλοποίησε.

Άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, θέλοντας να αποσπάσει την προσοχή του Λαού από τα τρέχοντα και ουσιαστικά προβλήματα, που είναι κυρίως τρία. Η Ακρίβεια. Η Αισχροκέρδεια και η Εγκληματικότητα.

Η «Βεντάλια» της σκοπιμότητας έφερε στο προσκήνιο και το θέμα των αγροτών, την υπόθεση του φοιτητικού κινήματος, την φορολόγηση των Ελεύθερων Επαγγελματιών και το υποκατάρρευση Ε.Σ.Υ., με τα απογευματινά χειρουργεία.

Σ’ όλο δε αυτό το κύκλωμα της φτώχειας, της μιζέριας και της καταστροφής ήρθε να προστεθεί και ο «Γάμος» των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, που δυναμιτίζει τα θεμέλια του φύλου, της οικογένειας, της Εκκλησίας, της κοινωνίας και της υπογεννητικότητας δηλ. του Δημογραφικού!

Πατέρας με φούστα και μάνα με παντελόνια δεν μπορούν να φέρουν ζωή και φυσικά πληγώνουν αφάνταστα τόσο την οικογένεια, που είναι το θεμέλιο της κοινωνίας όσο και τους Ιερούς κανόνες της Ορθοδοξίας.

Η Εγκύκλιος, που διαβάστηκε, χθες Κυριακή στους Ιερούς Ναούς, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, βάζει τα πράγματα στην ορθή θέση.

Ο Μητσοτάκης, όμως, που περιστοιχίζεται από τους ΛΟΑΤΚΙ, περιφρονεί την κοινωνία και βιάζεται να κάνει νόμο, ένα «έκτρωμα», που διχάζει και υποτιμά τις ανθρώπινες αξίες.

Το άλλο μεγάλο θέμα, που το χειρίζεται κάκιστα ο Πρωθυπουργός είναι το θέμα της αγροτιάς, που η ζωή των ανθρώπων αυτών είναι μαύρη, κακή και απάνθρωπη. Όλοι οι αγρότες βγήκαν στα μπλόκα, γιατί πεινάνε, γιατί ξοδεύουν πολλά χρήματα για την παραγωγή και εισπράττουν ελάχιστα.

«Σταγόνα στον Ωκεανό» χαρακτήρισαν οι αγροτοσυνδικαλιστές τις ψευτοπαροχές και την πρόσκληση του Αυγενάκη και του Μητσοτάκη σε καταδικασμένο διάλογο.

Τα προϊόντα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές στο χωράφι και στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ είναι πανάκριβη.

Η έκτακτη αρωγή και η μείωση κατά 10% των τιμολογίων του ρεύματος είναι παγίδες. Δεν είπε, όμως, ο Μητσοτάκης από πού θα βρει τα χρήματα, το υπόλοιπο 90%, ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος, για να πληρώσει το ρεύμα.

Με ψίχουλα δεν αλλάζει την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα και ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός του Μητσοτάκη, δήλωσε προχθές πως «δεν μπορεί να ξοδεύεις,λεφτά που δεν έχεις». Δυστυχώς ο Μητσοτάκης έδωσε πολύ λίγα και πολύ αργά.

Η Ε.Ε. και φυσικά και η Ελλάδα έδωσαν 60δις.ευρώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά για την Παιδεία, την Ασφάλεια, την Υγεία, την Γεωργία και την Κτηνοτροφία, δεν υπάρχουν λεφτά. Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους Ολιγάρχες.

Πάντως τώρα, που πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές, για να ξανακλέψουν την ψήφο των πολιτών, μοιράζουν δισεκατομμύρια και για την καταστραμμένη Θεσσαλία και για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αλλά μόνο με τα … λόγια.

Η αντιδημοκρατική νοοτροπία, ο λαϊκισμός και η καθεστωτική συμπεριφορά του Πρωθυπουργού αντί να λύνουν προβλήματα, προσθέτουν και νέα στα ήδη υπάρχοντα.

Έτσι κάπως στήθηκε και το θέμα του Ιδιωτικών Πανεπιστημίων και ξεσήκωσε φοιτητές και καθηγητές, ενώ κινδυνεύει και το εξάμηνο, με τεράστια ζημιά και στην εκπαίδευση και στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεν είναι «ληστές του μπακάλικου» οι φοιτητές, όπως τους αποκάλεσε ο Μητσοτάκης, ο οποίος πολιτεύεται με το δόγμα ότι «το κράτος είμαι εγώ» όπως έλεγε ο Λουδοβίκος 14ος (1638-1715).

Την ίδια στιγμή η πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. κάνει λόγο «για κρίση αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών και για σοβαρή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου».

Μάλιστα … πρωτοκλασάτοι Υπουργοί δίνουν κατευθύνσεως για να τρώμε ένα σάντουϊτς την ημέρα, να ψωνίζουμε λιγότερα πράγματα και πιο φθηνά.

Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι ζητούν από τον Λαό να τους εμπιστεύεται, να συμφωνεί μ’ ότι λέγουν και κάνουν και φυσικά να τους ξαναψηφίσει.

Σήμερα στην Ελλάδα με την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι πολίτες.

Μετά από πέντε χρόνια στην Εξουσία και αφού έβαλαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας την μεγάλη παράταξη της Δεξιάς, τώρα ο Νικήτας Κακλαμάνης θυμήθηκε να πει, πως πρέπει να πάρει στροφή 180 μοιρών η Ν.Δ. του Μητσοτάκη και από ΚεντροΑριστερή να γίνει «ΚεντροΔεξιά».

Δυστυχώς είναι πολύ αργά για όλα.

«Ο κύβος ερρίφθη», όπως είπε ο Ιούλιος Καίσαρας στις 10 Ιανουαρίου του 49 π.Χ. με το «alia jacta est” και η κοινωνία δεν ανέχεται άλλο λαϊκισμό, αλλά ψέμματα και άλλες κάλπικές υποσχέσεις.

Οι πολίτες γνωρίζουν αυτό που έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος (356-323 π.Χ.) «ότι δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν, που θα προσπαθήσει».

Έτσι η κοινωνία είναι έτοιμη να ανατρέψει το … ψευδοκράτος του Δικαίου και της Ισότητας και αυτό το μήνυμα θα το πάρει ο Μητσοτάκης στις Ευρωεκλογές, γιατί ξέχασε αυτό που είπε ο Αγάθων (450-400) π.Χ. «ότι o άρχοντας πρέπει να γνωρίζει τρία πράγματα: ότι διοικεί ανθρώπους, ότι διοικεί σύμφωνα με τους νόμους και ότι δεν είναι αιώνιος άρχων».

H Ελλάδα, κοιτίδα της Δημοκρατίας και του πολιτισμού, δεν μπορεί να ναι Δημοκρατία «της Μπανανίας».

Το βεβήλωμα της Μητρόπολης Λαρίσης αποδεικνύει το ξεχαρβάλωμα του κράτους, ενώ σύσσωμη η κοινωνία λέγει όχι στις άδειες ψυχές, στους μηδενιστές και στους πολέμιους της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας και στους παραδομένους στο παθος και τον θυμό.

Ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός πορεύονται επί χιλιετίες και αυτή η σύνδεση δεν ανατρέπεται.

Η μισαλλοδοξία δεν θα περάσει.