Βήμα για την αποκατάσταση της κανονικότητας και της γρήγορης πρόσβασης στα Στουρναραίικα είναι η τοποθέτηση γέφυρας τύπου Bailey (Μπέλεϊ), που ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα και τον Συνταγματάρχη (ΜΧ) κ. Αθανασά Θεοδόσιο στο Δημαρχείο της Πύλης, καθώς και αυτοψία της περιοχής και αποφασίστηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας να εγκατασταθεί άμεσα η γέφυρα αυτού του τύπου.

Εντός της εβδομάδας αποκαθίσταται η πρόσβαση στα Στουρναραίικα και τα υπόλοιπα χωριά από τον κεντρικό οδικό άξονα, μετά τις καταστροφές που είχε προκαλέσει η πρόσφατη θεομηνία.

Ο Κώστας Μαράβας δηλώνει φανερά ικανοποιημένος για την άμεση λύση του τεράστιου προβλήματος που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Τονίζει πως η συνεργασία του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη με το Δήμου Πύλης και το Μηχανικό Σώμα του στρατού, δρομολόγησαν γρήγορη λύση, αποκαθιστώντας την πρόσβαση από τον κεντρικό άξονα.