Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου το «Μεγάλο Καραγκούνικο Πανηγύρι», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Πολλές συμμετοχές, Καραγκούνες και Καραγκούνηδες, πλήθος κόσμου, παράδοση, ήθη και έθιμα και φυσικά καραγκούνικο γλέντι, σφράγισαν μία ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση της Ένωσης Καρακούνηδων Ν. Τρικάλων, που άφησε άριστες εντυπώσεις.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την μεγάλη συμμετοχή και την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, την μεγάλη συμβολή του οποίου στην υλοποίησή της, αναγνώρισαν οι διοργανωτές, ευχαριστώντας τον για την διαχρονική στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια στις προσπάθειές τους.

«Πρόκειται για μία πολύ όμορφη εκδήλωση, όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να περάσει καλά, αλλά και μέσα από τα δρώμενα να έρθει σε επαφή με την λαϊκή μας παράδοση, να κάνει ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν του τόπου μας, στα ήθη και έθιμά μας, να δει την αρμονική σύνδεση του χθες με το σήμερα.

Η παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στην εκδήλωση δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της Περιφέρειας και την στήριξη αυτών των προσπαθειών, που στόχο έχουν την διατήρηση των παραδόσεων, ώστε να μην χαθεί στη λήθη του χρόνου ο λαϊκός μας πολιτισμός.

Είμαστε παρών, μέσα από την υλοποίηση και υποστήριξη εκδηλώσεων, μέσα από δεκάδες έργα που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, ώστε να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε το ανεξάντλητο πολιτιστικό μας απόθεμα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.