Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Καταιγίδα προπαγάνδας και παραπληροφόρησης σκέπασε όλη την κοινωνία, ύστερα από τις ανεπιτυχείς προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να δικαιολογήσει την τρομερή ακρίβεια και αισχροκέρδεια και την αδυναμία του να αντιμετωπίσει στην ρίζα το κακό.

Ξεκίνησαν, Πρωθυπουργός και αρμόδιοι Υπουργοί, με το ψέμα, ότι η ακρίβεια είναι «εισαγόμενο» φαινόμενο και μάλιστα Παγκοσμίων διαστάσεων.

Η προσπάθεια έπεσε στο κενό και έπειτα άρχισαν να επισκέπτονται ορισμένα Σούπερ Μάρκετ, με την παρουσία δεκάδων καμερών, από φιλικά προσκείμενα Μ.Μ.Ε. στην κυβέρνηση, και έτσι έβγαζαν εκπομπές, ντυμένοι με πουκάμισα και με ζακέτες.

Λαϊκισμός αισχίστου είδους και προπαγάνδα στυλ Γκέμπελς.

Η απάτη στο ράφι έδειξε, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει λύσεις και με τέτοιες ενέργειες προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες μέχρι τον Ιούνιο, που θα έχουμε ευρωεκλογές.

Το … παραμύθι, ότι ΘΑ… φτηνύνουν 4.000 προϊόντα, μας θυμίζει την ιστορία ενός Πασά, της Τουρκοκρατίας, που μετέφερε άλογα, για την Κρήτη, χωρίς να ΄χει άφθονες τροφές.

Έτσι τα ζώα από την πείνα χλιμίντριζαν και χτυπούσαν τα πόδια στο κατάστρωμα του καραβιού, με κίνδυνο να ανατραπεί το πλοίο.

Τότε ο σαλπιγκτής κλήθηκε να σημάνει συσσίτιο για τα άλογα, τα οποία, στο άκουσμα του ήχου, ηρέμησαν και το πλοίο συνέχισε την πορεία.

Αυτό γίνονταν κάθε φορά που τα άλογα, πεινασμένα, γίνονταν επικίνδυνα για την σταθερότητα του καραβιού.

Με τον ψεύτικο αυτό τρόπο ο Πασάς έφτασε στην Κρήτη, χωρίς πρόβλημα από τα ζώα.

Το ίδιο κάνει ο Μητσοτάκης και ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Σκρέκας. Βγαίνουν, στα πληρωμένα κανάλια και ραδιόφωνα, και μιλάμε για την πτώση των τιμών στο ράφι. Αυτό το τροπάριο θα πάει μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα και οι τιμές στο ράφι τους διαψεύδουν.

Κατ’ αρχάς είμαστε… πρωταθλητές στον πληθωρισμό των τροφίμων σ’ όλη την Ευρώπη και αν συνεχίσουμε έτσι, θα κοντεύουμε να καταντήσουμε, σαν τους λιμοκτονούντας στη Γάζα.

Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Ζιμπάμπουε, την Αργεντινή και το Μαλάουϊ.

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην χώρα μας είναι 8.33%, στην Ουκρανία 3,7% και στην Κύπρο 2,81%.

Οι μειώσεις των τιμών στο ράφι ήταν ένα μεγάλο ψέμα, γιατί από την 1η Μαρτίου έγιναν τεράστιες αυξήσεις, σε αντίθεση με τα όσα έλεγε ο Πρωθυπουργός και αρμόδιος Υπουργός.

Από τα 26 προϊόντα, που διαφήμιζαν, τα 13 ανέβηκαν κατά 37%. Στα επτά απορρυπαντικά τα πέντε παρουσίασαν άνοδο 3,2 % και από τα επτά σαπούνια τα τέσσερα είχαν αύξηση από 21-32%.

Τεράστιες οι αυξήσεις και μεγάλα τα προβλήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Το ελαιόλαδο, έφτασε στο 105%, το τυρί φέτα κοντά στο 60% και 45% τα αυγά.

Η προπαγάνδα του Μαξίμου άνοιξε την όρεξη στους ολιγάρχες της τροφικής αλυσίδας και η κοινωνία είναι σε απόγνωση.

Σκοπός κάθε κυβέρνησης και κάθε πολίτη δεν είναι να εξαπατούν την κοινωνία, αλλά όπως έλεγε ο Πλάτων (427-347)π.Χ. «να κάνουν πράξεις καλές».

Ας σταματήσουν αυτό τον κατήφορο με τον λαϊκισμό και με τις πολιτικές απάτες κι ας δείξουν λίγη αγάπη για τους ταλαίπωρους Έλληνες.

Ας μην ξεχνάνε δε πως η αγάπη είναι προσφορά κι όχι κατοχή κι ας αφήσουν κατά μέρος τα … καλάθια και τα κοφίνια των Απόκρεων και του Πάσχα, γιατί αυτά δεν έχουν… Πάτο!

Όχι άλλο σόου. Οι πολίτες, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, έχουν ανάγκη από αύξηση του μισθού και της σύνταξης, που τα έκαψε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν ήταν στο Στ.Ε.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, που ο Μητσοτάκης νόμιζε ότι το «μπάζωσε», αλλά δεν το πέτυχε, είναι το έγκλημα των Τεμπών. Είναι πληγή που βγάζει … δηλητήριο και εξαγριώνει την κοινωνία.

Στο μοιραίο τρένο υπήρχε και ένα βαγόνι… φάντασμα το 14ο, όπου έγινε η μεγάλη έκρηξη. Πάντως η Hellenic Train είχε δηλώσει στην πυροσβεστική 13 βαγόνια κι όχι 14. Εδώ ισχύει το «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα».

Παρά τις προσπάθειες για συγκάλυψη του εγκλήματος το θέμα παραμένει πάντα επίκαιρο, ώσπου να ειπωθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Για τον Μητσοτάκη ισχύει αυτό που λέγει ο Λαός «έπιασα ένα κλέφτη, τον αφήνω, αλλά δεν μ’ αφήνει».

Πάντως ο Πρωθυπουργός, λίγο έλειψε να αφήσει τα … κοκκαλάκια του στην Ουκρανία. Στην προσπάθεια να δραπετεύσει από την εξουσία, και να πάει στην… πλατφόρμα της Ε.Ε., έκανε το λάθος να επισκεφθεί μία εμπόλεμη ζώνη. Πολύ κακό πράγμα και πολύ επικίνδυνο. Δεν ενημέρωσε ούτε την Βουλή και δεν είπε για ποιο λόγο έκανε αυτό το ταξίδι. Οι φήμες οργιάζουν ότι εξυπηρετούσε ιδιωτικά συμφέροντα.

Θέλησε να γίνει ήρωας, αλλά λίγο έλλειψε να τον χάσουμε σε μία στιγμή, που τον χρειάζεται το σύστημα, για να λύσει το θέμα των μη κρατικών Παν/μίων, όπως έλυσε τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων κι αν προλάβει να λύσει και το θέμα του… Αιγαίου…!

Έτσι τώρα θα έχουμε Τουρκικά Πανεπιστήμια στην Θράκη, Σκοπιανά στην Θεσσαλονίκη και Αλβανικά στα Γιάννενα.

Ο Πρωθυπουργός θέλει οπωσδήποτε να σώσει την Ελλάδα. Μόνο που ο Δημόκριτος ο Αβδηρίτης (460-370 π.Χ.) έλεγε «πονηρά φύσις εξουσίας επιλαβομένη δημοσίας απεργάζεται συμφοράς».

Τώρα πήραν χαμπάρι και για την τραγωδία στο Ε.Σ.Υ. και ψάχνουν απεγνωσμένα για 1.379 Γιατρούς, που δεν θα βρουν. Όσο για τα απογευματινά χειρουργεία ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Άνω-κάτω είναι και στην Ηρώδου του Αττικού, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το γλέντι σε Μπαρ με στελέχη της Ν.Δ. και των ΛΟΑΤΚΙ, για τον «Γάμο» των ομοφυλοφίλων, να είναι δυσαρεστημένη με την Εκκλησία.

Για πρώτη φορά θεσμικό πρόσωπο πολιτεύεται με προσωπική πολιτική ατζέντα καταρακώνοντας το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Θέλει να εμφανισθεί ως θύμα Εκκλησιαστικού διωγμού, για να πάει για δεύτερη θητεία.

Από ανθρώπους που πέρασαν από την οργάνωση «Ρήγας Φεραίος» όλα να τα περιμένεις.

Ο Μητσοτάκης θέλει να πάει τον διάλογο με την Τουρκία μέχρι το τέλος, αλλά ο Ενρτογάν δήλωσε, χθες, πως «η Σμύρνη απελευθερώθηκε πριν από έναν αιώνα. Ρίξαμε τον εχθρό στην θάλασσα».

Δυστυχώς, κανένας δεν γνωρίζει, που οδηγείται το ακυβέρνητο σκάφος, που λέγεται Ελλάδα, από τον ανίκανο και επικίνδυνο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πόσο δίκαιο είχε ο Ισοκράτης (436-390 π.Χ.) που έλεγε «Μηδενί συμφοράν ονειδίσεις, κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον» δηλ. μην κοροϊδεύψεις καμία συμφορά, γιατί η τύχη είναι κοινή και το μέλλον αόρατον.

Ο Λαός ας πάρει το μέλλον της χώρας στα χέρια του. Δεν υπάρχει άλλη λύση.