Κατακόρυφη είναι η πτώση του υδραργύρου στα Τρίκαλα το τελευταίο 24ωρο, όπως κατέγραψε ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του meteo.gr/ Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται στο Φρούριο της πόλης. 

Από τους 22 βαθμούς Κελσίου που είχε φτάσει η θερμοκρασία χθες Παρασκευή στα Τρίκαλα, σήμερα Σάββατο έφτασε στους 13 βαθμούς. Μάλιστα, η μέγιστη τιμή της ημέρας σημειώθηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αφού από το πρωί το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα είναι σε εξέλιξη. Από νωρίς το απόγευμα το θερμόμετρο στην πόλη έχει πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς, ενώ περαιτέρω πτώση αναμένεται από αύριο Κυριακή. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας το κρύο στην πόλη θα είναι τσουχτερό, ενώ παγωνιά θα επικρατεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, με τιμές κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. 

Ως προς τα φαινόμενα της κακοκαιρίας, στα ορεινά του νομού ξεκίνησαν πυκνές χιονοπτώσεις που προβλέπεται πως θα σταματήσουν το μεσημέρι της Κυριακής. Στην πόλη των Τρικάλων η βροχή που πέφτει προβλέπεται πως θα εξελιχθεί σε χιόνι από τα μεσάνυχτα και θα εξασθενίσει τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες στα Τρίκαλα προβλέπεται σημαντικά βελτιωμένος, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας στην πόλη θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου. 

trikalaenimerosi.gr