Βελτιώνεται ενεργειακά και μειώνεται το κόστος για τον πολίτη, από την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Τρικάλων. Το κτήριο (έναντι 2ου Λυκείου) θα δεχθεί την εργασίες για την «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς υπέγραψε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 τη σχετική σύμβαση με τον εργολάβο που αναδείχθηκε από το διαγωνισμό («ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ Ι.ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕ»). Το έργο είχε προϋπολογισμό 1.626.000 € και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα  ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΔΕ  με συγχρηματοδότηση από το ΕΠΤΑ.
Στόχος είναι η επίτευξη της ενεργειακής αναβάθμισης, που θα γίνει με ενίσχυση της θερμομόνωσης του κτηρίου σε επίπεδο κελύφους (θερμομόνωση εξ. κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ.) σε συνδυασμό με αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων του κτηρίου για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση στον μεγάλο όγκο ενεργειακών απαιτήσεων του κτηρίου.
Ετσι το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο θα προσφέρει βελτιωμένες συνθήκες για τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και για τους θεατές, αφού φιλοξενεί πλήθος διοργανώσεων και αθλημάτων.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, είναι:

Α.ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ
Αντικατάσταση κουφωμάτων,  αντικατάσταση εξώθυρων, αντικατάσταση κάλυψης οροφής και δαπέδου θεωρείων, θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, τοποθέτηση εξωτερικών πάνελ πετροβάμβακα για την κάλυψη του υπολοίπου κελύφους του κτηρίου, αποξήλωση και απομάκρυνση τμήματος πολυκαρβουνικών φύλλων στο β’ επίπεδο

Β. ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ 

Εγκατάσταση νέων συστημάτων  κλιματισμού, εγκατάσταση κεντρικού συστήματος παραγωγής ζεστού νερού χρήσης για την κάλυψη των αναγκών του Γυμναστηρίου τους χειμερινούς και θερινούς μήνες, αντικατάσταση του φωτισμού του κτηρίου συνολικά με νέας τεχνολογίας φωτιστικά (led), με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου για την τροφοδοσία των παραπάνω συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη προχωρήσει σε ενεργειακές αναβαθμίσεις στα σχολεία 5ο Δημοτικό Τρικάλων, 5ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Βαλτινού, ενώ ολοκληρώνεται το αντίστοιχο έργο και στο 2ο Γυμνάσιο. Με τα έργα αυτά μειώνεται το κόστος για τον πολίτη, ενώ βελτιώνονται κατά πολύ οι συνθήκες για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας σε κάθε σχολείο. 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων