Στις «αγωνιστικές επάλξεις» βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου και οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας, διεκδικώντας τα αυτονόητα, δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχουν υποστεί από την κακοκαιρία “Ντάνιελ” και “Ελίας” και «το δικαίωμα στην επιβίωση, παραμονή στην εργασία και στα χωριά τους», όπως σημειώνουν οι ίδιοι.

Σήμερα, Κυριακή, στο Ζάρκο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζάλλας για να συζητήσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους. Οι αγρότες στο Ζάρκο παράταξαν τρακτέρ έμπροσθεν της ταβέρνας “Εξοχικό”, προκειμένου την Τετάρτη με κομβόι να κατευθυνθούν στη Λάρισα για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ή να στήσουν το δικό τους μπλόκο στην Εθνική Οδό Λάρισας -Τρικάλων. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν απόψε το βράδυ, οπότε θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις για το πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Τέλος, σήμερα το βράδυ η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας διοργανώνει σύσκεψη στην Αγιά για να συζητήσουν με τους αγρότες της περιοχής σχετικά με την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της 24ης Ιανουαρίου που προβλέπει κάθοδο των τρακτέρ στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας.

ertnews.gr