Για ακόμη μια χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας προβάλλεται με μια δυναμική παρουσία στην MARATHON EXPO 2023, τη μεγαλύτερη αθλητική έκθεση στη χώρα, που συνοδεύει με τεράστια επιτυχία τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που διεξάγεται στην Αθήνα.

Η OΠΑΠ Marathon EXPO άνοιξε τις πύλες της στο γήπεδο Taekwondo στο Φάληρο, σηματοδοτώντας και την έναρξη του επετειακού 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας, ενώ η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα εγκαινίασε τη φετινή Έκθεση μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και αθλητικούς παράγοντες.

Το παρών έδωσε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε διαδοχικές επαφές και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος έχει τιμήσει τον κ. Αγοραστό και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προσφορά τους στο δρομικό κίνημα.

Η Marathon EXPO είναι η μεγαλύτερη έκθεση αθλητικών ειδών, διατροφής και υγείας στη χώρα μας, που φέρνει σε μια πρώτη επαφή τους επισκέπτες και τους δρομείς με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει φέτος με περίπτερο σύγχρονου σχεδιασμού, στο οποίο προβάλλονται σε video οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλία και τα αθλητικά έργα που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια.

Παράλληλα στον επισκέπτη παρουσιάζεται μέσω έντυπου υλικού το calendar με όλους τους αγώνες δρόμου που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλία το 2023. Πρόκειται για διοργανώσεις και έργα που έχουν αναδείξει τη Θεσσαλία σε πρώτη Αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, με σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές αθλητικές υποδομές για τη διοργάνωση τοπικών, πανελλήνιων και διεθνών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναδείξει την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε πρώτη αθλητική Περιφέρεια της χώρας, βάζοντας τη Θεσσαλία στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη μέσω της διοργάνωσης μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων. Η Θεσσαλία είναι πρωταγωνίστρια στο δρομικό κίνημα. Στην MARATHON EXPO 2023 παρουσιάσαμε το πλούσιο πρόγραμμα αγώνων δρόμου που φιλοξενεί η Θεσσαλία. Επενδύουμε στον αθλητικό τουρισμό που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία της Περιφέρειας και αποδίδει οφέλη που διαχέονται σε όλη την κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.