Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνει η ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής του Δημήτρη Κουρέτα, ενώ με σημερινές του δηλώσεις στη Λέσχη 97,6 ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δήλωσε πως είναι έτοιμος πλέον να αποχωρήσει για να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και πιστεύει πως πρέπει να αξιοποιηθεί μετέπειτα ο Χρήστος Μιχαλάκης:

«Φάνηκε στην πορεία ότι εγώ δεν ασχολήθηκα με τις εκλογές, στην πρώτη γραμμή ήμουνα και βοηθούσα τον κόσμο. Αν δεν ήμουνα έξω, όπως λένε κάποιοι, τότε πώς μου επιτέθηκαν αυτοί που μου την είχαν στημένη;

Για την αποχώρηση μου έχω στενοχώρια. Όπως έχω και μεγαλύτερη στενοχώρια για το Χρήστο Μιχαλάκη. Έδωσε την ψυχή του και τη ζωή του κι έφερε το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Αφήνουμε πίσω μας όμως ένα μέλλον, και έργα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Θεωρώ πως πρέπει να αναγνωριστεί το έργο του Χρήστου από την παράταξη της ΝΔ, και να αξιοποιηθεί και μετέπειτα.

Εγώ έχω δουλειά να κάνω στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και επιστρέφω κανονικά στην έδρα του καθηγητή από την 1η Ιανουαρίου. Από κει και πέρα, θα μείνω προς το παρόν στο περιφερειακό συμβούλιο και βλέπουμε.»