Σε επιστολή του προς τους γονείς των πρωτοετών φοιτητών ο κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Γιάννης Κουτεντάκης επισημαίνει ότι «το Τμήμα μας έχει αξιολογηθεί με επιτυχία από διεθνή επιτροπή ειδικών και ευρέως θεωρείται ένα από τα καλύτερα και τα πλέον εξωστρεφή Τμήματα τόσο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και στη χώρα γενικότερα. Πολλοί από τους διδάσκοντες χαίρουν διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης, εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς επιτροπές στρατηγικού σχεδιασμού, οργάνωσης και αξιολόγησης πανεπιστημίων, έχουν επανειλημμένως διεκδικήσει με επιτυχία εθνικά και διεθνή ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, κλπ, ενώ οι απόφοιτοί μας βρίσκουν εργασία σε σύντομο χρόνο μετά την κανονική αποφοίτησή τους».

Παραθέτει μάλιστα και στοιχεία από επιλεγμένους βιβλιομετρικούς δείκτες που δείχνουν την υπεροχή του τοπικού Τμήματος έναντι των άλλων τεσσάρων.

Να σημειωθεί ότι το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του την ακαδημαϊκή χρονιά 1994-5. Τα τελευταία χρόνια δέχεται περίπου 150 φοιτητές ετησίως στον προπτυχιακό κύκλο, περίπου 60 φοιτητές στα μεταπτυχιακά του προγράμματα, ενώ υπάρχουν και 60 υποψήφιοι διδάκτορες.