Κατά ένα μυστηριώδη λόγο το Επιμελητήριο Τρικάλων όσο απαξιώνεται γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικό για τους δελφίνους της προεδρικής καρέκλας.

Ενώ οι εκλογές για τη νέα διοίκηση είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο χειμώνα, οι πάσης φύσεως ενδιαφερόμενοι εκδηλώνουν με τον ένα ή άλλο τρόπο το ανεπίσημο ενδιαφέρον τους εδώ και καιρό.

Σε ότι αφορά λοιπόν τους μνηστήρες του θώκου, όλα δείχνουν ότι ο νυν πρόεδρος που υπηρετεί τον θεσμό επί δώδεκα συναπτά έτη, θέλει να συνεχίσει. Άγνωστο πάντως για ποιο λόγο, καθώς είναι η στιγμή που θα μπορούσε να αποχωρήσει …καβάλα στ΄άλογο. Θεωρείται μεν φαβορί αλλά η πολυετής παρουσία του στο ίδιο πόστο μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος του.

Από εκεί πέρα στους ενδιαφερόμενους έχουμε τον έμπορο χρωμάτων Βαγγέλη Βενέτη ο οποίος κινείται συστηματικά για να στηρίξει μια δική του υποψηφιότητα. Συναντά μελλοντικούς συνεργάτες, μιλάει με εκλογείς, τρώει με βουλευτές, τα γνωστά...

Ενδιαφέρον λέγεται ότι θα εκδηλωθεί και από την πλευρά του γνωστού επιχειρηματία Θανάση Αλιάγα, της γνωστής τοπικής εταιρείας πετρελαιοειδών. Ο Αλιάγας, που είναι χρόνια τώρα μέλος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής τράπεζας, έχει με τη σειρά του και τον τρόπο και τον κόσμο να το παλέψει με αξιώσεις.

Τελευταίο αφήνουμε ένα όνομα που δεν έχει ακουστεί, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι του έχει προταθεί να κατέβει χωρίς πάντως ο ίδιος να έχει εκδηλωθεί.

Είναι ο χονδρέμπορος ξηρών καρπών και παλιός επιμελητηριακός Γιώργος Μόκιας. Ο Μόκιας, πέραν του γεγονότος ότι είναι παλιός στην αγορά, έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που αν πει το ναι καθίσταται ένα ισχυρό φαβορί: Είναι φίλος, παιδιόθεν, και επιπλέον...ορίτζιναλ κουμπάρος, του παλιού προέδρου και γνωστού επιχειρηματία Τάκη Σαράντη, της ΤΥΡΑΣ.

Αλλά είπαμε, όλα αυτά είναι ακόμα σενάρια, μέχρι το χειμώνα θα αλλάξουν πολλά…

Κ.Τ.